- Nadia a mulţumit tututor pentru mesajele primite şi a urat tuturor celor născuţi în Zodia Scorpionului, în noiembrie, să aibă o lună minunată.
- „Vreau să vă mulţumesc pentru urările voastre (…) sper să aveţi o lună fabuloasă. La mulţi ani”, a transmis Nadia Comăneci.
- În 1974 a obţinut primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera.
Nadia Comăneci, românca multipla campioană olimpică, mondială şi europeană care a scris istorie în gimnastica mondială reuşind primul 10 perfect, împlineşte, marţi, 63 de ani.
În acest an, Nadia s-a aflat, alături de Rafael Nadal, Carl Lewis şi Serena Williams, printre cei care au purtat flacăra olimpică pe Sena la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.
Într-un mesaj postat în social media, Nadia a mulţumit tututor pentru mesajele primite şi a urat tuturor celor născuţi în Zodia Scorpionului, în noiembrie, să aibă o lună minunată.
„Vreau să vă mulţumesc pentru urările voastre (…) sper să aveţi o lună fabuloasă. La mulţi ani”, a transmis Nadia Comăneci.
Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961 în oraşul Oneşti. Ea este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic primind porecla „Zeiţa de la Montreal”. Nadia a câştigat cinci medalii olimpice de aur şi este considerată una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.
În 1974 a obţinut primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera (Republica Democrată Germană). A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a JO care a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”, după ce Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), scrie cosr.ro. Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.