În ultimele zile, jurnaliștii din Franța au scris numeroase rânduri ironice cu privire la București, orașul în care naționala „Cocoșului Galic” și Elveția se vor înfrunta, luni (28 iunie), de la ora 22:00, în optimile de finală ale EURO 2020.

Prestigiosul cotidian L’Equipe a pus captiala României într-o lumină negativă. „Bucureşti eurosceptic – Capitala română nu manifestă mare interes pentru Euro” / „Aici e un mic Paris. Totuşi, în afara unei replici a Arcului de Triumf, nu e chiar evident. Bucureştiul e un oraş eterogen, cu un mozaic de cartiere foarte diferite. E dificil să găseşti puncte comune între festivul Lipscani, împrejurimile şic ale parcului Herăstrău şi aceste serii de blocuri lungi, albe sau gri”.

Sau: „Euro? Doar panourile albastre demonstrează existenţa competiţiei. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescenţă. Steagurile naţionale flutură peste tot. Şi, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben şi roşu, se întăreşte”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Deschamps: „Noi am fost primiţi foarte bine, nu ne plângem de absolut nimic”

Jurnaliștii francezi au mai notat că naționala riscă să fie fluierată şi huiduită, diseară, pe „Arena Naţională”, dar legendarul Didier Deschamps, selecționerul Franței, a ținut să-i contrazică pe reprezentanții mass-media din Hexagon. Presa franceză a contestat faptul că naționala lor a fost cazată în centrul Bucureștiul, și că, astfel, jucătorii nu vor avea parte de odihnă. Astfel, Deschamps a subliniat că el şi echipa sa au avut o şedere plăcută la Bucureşt

„Noi am fost primiţi foarte bine, nu ne plângem de absolut nimic. Nu noi am ales hotelul, UEFA l-a ales, şi pot spune că e foarte frumos, condiţiile sunt foarte bune. Mă bucur să văd atâţia suporteri. Din păcate, n-am reuşit să facem fotografii cu ei sau să le oferim autografe, aşa cum ne-am fi dorit. Stadionul pe care ne-am antrenat ieri (n.r. – Arcul de Triumf) a fost în stare foarte bună, de o calitate înaltă, aşa că nu suntem îngrijoraţi de nimic. Chiar pot spune că pentru noi a fost mai bine aici decât la Budapesta, dacă vorbim despre condiţiile meteo şi despre temperatura. Chiar dacă sunt temperaturi ridicate şi aici, nu e, totuşi, la fel de cald ca la Budapesta. Dar revin şi spun că nu pot să mă plâng absolut deloc de condiţiile de la hotel”, a transmis selecționerul Franței.