• Novak Djokovic și Nick Kyrgios au avut un meci demonstrativ pentru a se încălzi înainte de Australian Open, care începe luni.
  • Djokovic a lipsit de la turneul de anul trecut deoarece a fost deportat pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID.
  • Bărbatul de 35 de ani nu și-a făcut încă vaccinurile COVID, dar regulile au fost relaxate.

Novak Djokovic a avut parte de o primire călduroasă la prima sa revenire la Melbourne de când a fost reținut și i s-a interzis intrarea în Australia din cauza statutului său de nevaccinat. El a fost expulzat anul trecut în această perioadă pentru că nu-și făcuse vaccinurile COVID.

Acest lucru a însemnat că nu a putut participa la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nouă ori, și a primit un ordin de interdicție de trei ani care îl împiedica să se întoarcă în țară. Decizia controversată a fost anulată în noiembrie, deschizând calea pentru ca cel care a fost de 21 de ori campion de Grand Slam la simplu să revină în mod spectaculos în noul an.

El plănuiește să participe la primul mare eveniment de tenis din 2023, care începe luni, și a jucat vineri un meci demonstrativ împotriva jucătorului Nick Kyrgios la Melbourne.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Mă simt minunat să mă întorc în Australia, la Melbourne”, a declarat sârbul despre revenirea sa pe Rod Laver Arena.

Acesta este terenul și stadionul pe care mi-am creat cele mai frumoase amintiri din cariera mea de tenis profesionist. În 2008 a fost prima dată când am câștigat un Grand Slam și s-a întâmplat aici. 15 ani mai târziu, sunt din nou aici și concurez la nivel înalt. Trebuie să fiu foarte recunoscător pentru această oportunitate de a fi aici, așa că vă mulțumesc că m-ați primit într-un mod plăcut în această seară.”

Djokovic a fost vizibil emoționat în timp ce a ieșit pe teren în fața unei mulțimi de 15.000 de persoane, care a vândut toate biletele. El a recunoscut că nu era sigur de modul în care va fi primit, deportarea sa divizând opiniile într-o țară care a impus unele dintre cele mai dure restricții de frontieră din lume în timpul pandemiei.

Sportivul de 35 de ani nu și-a făcut încă vaccinurile COVID, dar regulile au fost relaxate, astfel că nu trebuie să se mai vaccineze.