• Novak Djokovic a devenit cetățean de onoare al orașului Budva, din Muntenegru.
  • Este prima ieșire publică a tenismenului după ce, la începutul lunii, a fost expulzat din Australia și i-a fost anulată viza, pe motiv că acesta nu era imunizat.
  • Primarul orașului, Marko Carevic, i-a oferit lui Djokovic o icoană în semn de recunoștință, pentru că a ajutat „la păstrarea poporului sârb și a bisericii sârbe din Muntenegru”.

Novak Djokovic a devenit cetățean de onoare al orașului Budva, din Muntenegru. Sute de persoane s-au adunat în faţa primăriei din Budva, staţiune balneară de la Adriatică, pentru a-l saluta pe liderul mondial.

Djokovic a fost însoţit de părinţii săi și deși a fost prima ieșire publică a tenismenului, după expulzarea din Australia și anularea vizei, acesta nu a dat nicio declarație. Jucătorul a primit diploma de cetăţean de onoare al localităţii din mâna primarului.

„Aţi demonstrat prin eforturile şi prin munca dumneavoastră ce înseamnă să lupţi pentru familie şi popor”, a spus edilul.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

„Novak, nu avem cuvinte să-ți mulțumim pentru că ai fost aici astăzi. Tu, cu munca ta grea, ai arătat cum e să lupți pentru familia ta, pentru poporul tău și, ceea ce este sigur, nu te-ai distanțat niciodată de oamenii tăi. Cu multă dragoste și respect, vrem să te numim noul nostru cetățean de onoare.”, a spus Marko Carevic.

Novak Djokovic este extrem de popular în Muntenegru, unde s-a şi căsătorit în 2014. Jucătorul era deja cetăţean de onoare într-un alt oraş muntenegrean, Niksic.

De la revenirea sa din Australia, liderul mondial ATP s-a mai deplasat în Muntenegru, unde a vizitat mânăstirea ortodoxă Ostrog şi l-a întâlnit pe mitropolitul Bisericii Ortodoxe sârbe din Muntenegru, Joanikije.

Novak Djokovic n-a putut să participe la Australian Open 2022, după ce i-a fost anulată viza de călătorie. Situația tenismenului, care nu este vaccinat împotriva COVID-19, ar putea să îl împiedice să joace la alte turnee importante.