• Djokovic a câştigat finala ultimului turneu Masters al anului cu 6-4, 6-3.
  • El a devenit primul jucător care câştigă 40 de titluri Masters 1000.
  • Această victorie face ca Djokovic, numărul 1 mondial, să ajungă la ATP Finals.

Novak Djokovic a reuşit duminică să îl învingă relativ uşor pe bulgarul Grigor Dimitrov, obţinând al 40-lea titlu de Masters 1000 în întreaga carieră.

Principalul favorit sârb a cucerit al şaptelea titlu la Paris, un record, la un turneu indoor. Djokovic a câştigat finala ultimului turneu Masters al anului cu 6-4, 6-3 şi a devenit primul jucător care câştigă 40 de titluri Masters 1000. Consecvenţa sârbului de pe linia de fund i-a oferit lui Dimitrov puţine oportunităţi de duce tenisul său la nivelul pe care l-a arătat în drumul spre finală. Sârbul a reuşit câte un break în fiecare set, suficient pentru ca Djokovic să încheie finala în 98 de minute.

Această victorie face ca Djokovic, numărul 1 mondial, să ajungă la ATP Finals, cu care se încheie sezonul, cu o serie de 18 meciuri câştigate, începând cu înfrângerea din finala de la Wimbledon în faţa lui Carlos Alcaraz.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Prin ridicarea trofeului de la Paris, Djokovic şi-a mărit avansul faţă de spaniol în cursa ATP Live Race To Turin la 1.490 de puncte, ceea ce face foarte probabil ca el să termine anul pentru a opta oară în fruntea clasamentului ATP.

După ce a obţinut a 10-a victorie consecutivă în faţa lui Dimitrov, Djokovic îl conduce acum pe bulgar cu 12-1 în seria întâlnirilor directe. A fost totodată a 50-a victorie din carieră pentru Djokovic la Paris-Bercy, după ce a reuşit 15 lovituri câştigătoare, inclusiv şase aşi.

Citește și: