• Novak Djokovic a declarat că ar prefera să piardă viitoarele trofee de tenis decât să fie obligat să se vaccineze anti Covid.
  • Într-un interviu în exclusivitate pentru BBC, el a spus că nu ar trebui să fie asociat cu mişcarea anti-vax, dar că susţine dreptul individului de a alege.
  • Motivul pentru care am fost expulzat din Australia a fost acela că ministrul imigraţiei şi-a folosit puterea discreţionară de a-mi anula viza.

Novak Djokovic a declarat că ar prefera să piardă viitoarele trofee de tenis decât să fie obligat să se vaccineze anti Covid.

Jucătorul de tenis Novak Djokovic, care a fost expulzat din Australia în luna ianuarie pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, a declarat că ar fi dispus să sacrifice turnee importante decât să fie obligat să se vaccineze, dar a respins asocierea cu mișcarea anti-vaccin, relatează El Mundo.

Într-un interviu acordat BBC, jucătorul a declarat că susține dreptul unei persoane de a alege și că a fost întotdeauna un susținător al bunăstării și al nutriției.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Întrebat dacă va sacrifica turnee precum Wimbledon sau Roland Garros, el a răspuns: „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc. Când a fost întrebat de ce, a răspuns: „Pentru că principiile de a lua decizii cu privire la corpul meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu cât mai mult posibil în ton cu corpul meu”.

Într-un interviu amplu, primul său interviu de când a fost reținut la Melbourne, în ianuarie, Djokovic a abordat speculațiile privind momentul în care a ieșit pozitiv la Covid în decembrie și a vorbit despre propria sa atitudine față de vaccin

„Niciodată nu am fost împotriva vaccinării”, a declarat el pentru BBC, confirmând că a fost vaccinat în copilărie, „dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce pui în corpul tău”.

S-a sugerat că a infectarea sa cu Covid, de la jumătatea lunii decembrie, a apărut într-un moment convenabil, exact la timp pentru ca Djokovic să primească o scutire medicală pentru a participa la Australian Open.

„Înţeleg că există o mulţime de critici şi înţeleg că oamenii vin cu diferite teorii despre cât de norocos am fost sau cât de convenabil este”, a recunoscut el.

„Dar nimeni nu este norocos şi nimănui nu-i este convenabil să se infecteze cu Covid. Milioane de oameni s-au luptat şi încă se luptă cu Covid în întreaga lume. Aşa că iau acest lucru foarte în serios, chiar nu-mi place ca cineva să creadă că am folosit ceva în mod abuziv sau în favoarea mea, pentru a obţine, ştiţi, un test PCR pozitiv şi, în cele din urmă, pentru a merge în Australia.”

Ce a spus Djokovic despre acuzația de falsificare a testului pozitiv

La începutul acestei luni, o cercetare BBC a pus la îndoială momentul în care a fost efectuat unul din testele sale pozitive. Întrebat dacă are cunoştinţă de vreo încercare de a falsifica vreunul dintre testele pe care le-a făcut pentru Covid, el a spus categoric că nu.

De asemenea, el a intrat în detalii suplimentare despre timpul petrecut în detenţie, în timp ce se afla în Melbourne luna trecută

„Am fost foarte trist şi dezamăgit de modul în care s-a terminat totul pentru mine în Australia”, a spus el. „Nu a fost uşor”.

Cererea sa de scutire medicală a fost făcută în mod anonim şi a fost acceptată de două comisii independente din Australia. Cu toate acestea, a existat o declaraţie de călătorie separată, care a inclus o eroare.

„Absolut, eroarea din declaraţia de viză nu a fost făcută în mod deliberat”, a declarat Djokovic. „A fost acceptată şi confirmată de Curtea Federală şi de însuşi ministrul din cadrul Ministerului pentru Imigraţie din Australia.

Aşa că, de fapt, ceea ce probabil că oamenii nu ştiu este că nu am fost expulzat din Australia pe motiv că nu am fost vaccinat, că am încălcat vreo regulă sau că am făcut o eroare în declaraţia de viză. Toate acestea au fost de fapt aprobate şi validate de Curtea Federală a Australiei şi de ministrul Imigraţiei.

Motivul pentru care am fost expulzat din Australia a fost acela că ministrul imigraţiei şi-a folosit puterea discreţionară de a-mi anula viza pe baza percepţiei sale că aş putea provoca un sentiment anti-vaccin în ţară sau în oraş, lucru cu care nu sunt deloc de acord.”