• 25 de soldați ai forțelor de menținere a păcii ale NATO care apărau trei primării din nordul Kosovo au fost răniți luni.
  • Președintele Serbiei a plasat armata la cel mai înalt nivel de alertă de luptă.
  • Kosovo este leagănul nostru, fortăreața noastră, centrul celor mai importante lucruri pentru țara noastră… Sunt multe motive pentru care am scris asta pe cameră”, a declarat Djokovic.

Novak Djokovic, numărul 3 mondial, a riscat să stârnească o controversă politică la Openul Franței, luni, după ce a scris un mesaj despre Kosovo în urma victoriei sale din primul tur. Kosovo este inima Serbiei. Opriți violența”, a scris Djokovic, de 22 de ori campion de Grand Slam, pe obiectivul unei camere, în limba sârbă, scrie Indian Express.

Aproximativ 25 de soldați ai forțelor de menținere a păcii ale NATO care apărau trei primării din nordul Kosovo au fost răniți luni în confruntări cu protestatari sârbi, în timp ce președintele Serbiei a plasat armata la cel mai înalt nivel de alertă de luptă.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că 52 de sârbi au fost răniți luni, dintre care trei grav, în timp ce președintele kosovar Vjosa Osmani l-a acuzat pe omologul său sârb de destabilizarea Kosovo. Serbia și aliatul său tradițional, Rusia, nu recunosc independența Kosovo, iar Moscova a blocat încercarea țării de a deveni membră a Organizației Națiunilor Unite. Serbia consideră în continuare că Kosovo face parte din teritoriul său.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Kosovo este leagănul nostru, fortăreața noastră, centrul celor mai importante lucruri pentru țara noastră… Sunt multe motive pentru care am scris asta pe cameră”, a declarat Djokovic, în vârstă de 36 de ani, pentru presa sârbă, citat de radio RFI.

Federația franceză de tenis (FFT), care organizează evenimentul, a declarat pentru Reuters că nu există nicio regulă oficială de Grand Slam cu privire la ceea ce pot sau nu pot spune jucătorii. FFT nu va face nicio declarație și nu va lua nicio poziție în această privință”.

Citește și