• Novak Djokovic va fi deportat din Australia după ce a pierdut recursul din cauza vizei.
  • Jucătorul de tenis nevaccinat riscă acum o interdicție de trei ani de a se întoarce în țară, decizia fiind luată cu doar o zi înainte de a începe apărarea titlului său de la Australian Open.
  • În timp ce judecătorii deliberau dacă Novak Djokovic va fi autorizat să rămână în țară, Australian Open a publicat programul primei zile a turneului.

UPDATE

Novak Djokovic va fi deportat din Australia după ce a pierdut recursul din cauza vizei. Jucătorul de tenis nevaccinat riscă acum o interdicție de trei ani de a se întoarce în țară, decizia fiind luată cu doar o zi înainte de a începe apărarea titlului său de la Australian Open.

Cazul a fost audiat de o judecată completă a Curții Federale din Australia și, vorbind în numele completului tribunalului, șeful judecătorului James Allsop și-a pronunțat ordinele duminică după-amiază, cu mai puțin de 24 de ore înainte de începerea Australian Open, a scris News Sky.

Decizia a fost unanimă, iar motivele complete vor fi publicate la o dată ulterioară.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În timp ce judecătorii deliberau dacă Novak Djokovic va fi autorizat să rămână în țară, Australian Open a publicat programul primei zile a turneului.

Djokovic, cap de serie numărul unu, era programat să îl înfrunte luni seară pe colegul său sârb Miomir Kecmanovic în ultimul meci de pe Rod Laver Arena din Melbourne.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Vineri, viza lui Djokovic a fost revocată pentru a doua oară, după ce ministrul imigrației, Alex Hawke, a declarat că prezența sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică.

Aceasta urmează controversei privind decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la cerințele de vaccinare COVID pentru a juca la Australian Open.

Avocații pentru numărul unu mondial al bărbaților au spus că o infecție coronavirus luna trecută a însemnat că ar putea intra legal în țară.

Lui Djokovic i-a fost revocată prima dată viza la sosirea la Melbourne, dar a câștigat un recurs în instanță împotriva acestei anulări care i-a permis să rămână în Australia.

Procesul care i-a decis soarta lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a început la ora 00:30, ora României și a fost transmis în direct de Curtea Federală din Australia.

UPDATE ora 08:35: La ora 08:45, după mai bine de trei ore de deliberări, cei trei judecători sunt așteptați să revină în sala de judecată și să anunțe decizia luată în cazul lui Novak Djokovic. 

UPDATE ora 08:20: Chiar în timp ce procesul lui Novak Djokovic este în derulare, organizatorii de la Australian Open au publicat programul zilei de luni, care va da startul turneului. Deși încă nu este sigur că va putea participa, sârbul a fost programat să joace primul meci luni dimineață, la aproximativ 24 de ore de procesul încă în desfășurare. Conform programului, Djokovic este așteptat să joace împotriva conaționalului Miomir Kecmanovic (22 de ani, locul 78 ATP) în jur de 12:00.