• În urma extragerii de pe 2 decembrie, am aflat că România va concura în grupă cu Belgia, Slovacia, și câștigătoarea play-off-ului B (Israel, Bosnia, sau Ucraina).
  • Jurnaliștii de la reputata publicație Goal.com au alcătuit un clasament al favoritelor la câștigarea Euro 2024.
  • România ocupă o poziție surprinzător de bună în această clasare.

După cum știm cu toții până acum, România s-a calificat la Euro 2024 de pe primul loc în grupă și a beneficiat astfel de o urnă mai favorabilă pentru extragere.

În urma extragerii de pe 2 decembrie, am aflat că România va concura în grupă cu Belgia, Slovacia, și câștigătoarea play-off-ului B (Israel, Bosnia, sau Ucraina). Jurnaliștii de la reputata publicație Goal.com au alcătuit un clasament al favoritelor la câștigarea Euro 2024, iar România ocupă o poziție surprinzător de bună în această clasare.

Marele favorite sunt fără îndoială Franța, Portugalia, și Anglia, dar probabil am putea adăuga la lista candidaților cu șanse serioase și pe Spania și Belgia.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

E probabil important de menționat cum funcționează acest clasament întocmit de jurnaliștii de la Goal.com. Echipele cotate mai bine sunt cele cu șanse să ajungă cât mai departe în competiție, pentru că astfel își vor păstra șansa respectivă. De exemplu, România este cotată în acest clasament cu șanse mai bune decât Germania, sau Italia. Asta nu înseamnă neapărat că România ar învinge aceste echipe într-o confruntare directă – probabil chiar ar avea șanse net inferioare, dar datorită grupei naționalei țării noastre, și a dificultății grupelor echipelor menționate, România are momentan șanse mai bune să treacă de faza grupelor. Germania are o grupă foarte dificilă cu Scoția, Ungaria, și Elveția, iar Italia are de înfruntat Spania, Croația, și Albania.

România pe locul 9 al favoritelor la câștigarea Euro 2024

Jurnaliștii de la Goal.com au inclus România în top 10 pentru că se așteaptă ca lupta pentru locul doi să se dea între țara noastră și Slovacia, cu Belgia câștigătoarea grupei.

Top 10 favorite la Euro 2024 conform Goal.com:

10. Austria

9. România

8. Olanda

7. Ungaria

6. Turcia

5. Spania

4. Belgia

3. Anglia

2. Portugalia

1. Franța

Casele de pariuri nu împărtășesc același entuziasm

Au început să apară cote pentru pariuri antepost la Euro 2024, în curând și bonus pariuri sportive dedicate acestei competiții, iar conform caselor de pariuri, România este la ceva distanță de clasarea optimistă de mai sus. Cu o cotă în medie de 150.00, România se clasează la casele de pariuri pe locurile 17-20 în topul favoritelor la câștigarea Euro 2024.

Adevărul este că în calificări România nu a dominat nici echipele cotate cu șansa a doua, în timp ce Slovacia a jucat bine în multe meciuri, chiar dacă statisticile celor două echipe sunt foarte similare. Slovacia are câțiva fotbaliști experimentați și foarte valoroși care joacă la cel mai înalt nivel în Europa (Hamšík, Škriniar, Lobotka), iar din play-off ar putea să vină Ucraina, o altă echipă mai valoroasă decât naționala noastră. Calificarea din grupe nu va fi ușoară.

Citește și