• Incidentul a avut loc în timpul meciului din liga argentiniană.
  • Clubul spune că „nu a existat nicio situație violentă în tribună”.
  • Oficialii River Plate au spus că suporterul „a murit pe loc” și că o anchetă este în curs.

Un meci de top din Argentina a fost abandonat după ce un fan a căzut la moarte dintr-o tribună de pe stadion, anunță BBC. Liderii Primer Division, River Plate, jucau împotriva Defensa y Justicia pe stadionul Monumental din Buenos Aires când a avut loc incidentul.

Arbitrul Fernando Rapallini a suspendat meciul în timp ce polițiștii și pompierii au izolat zona. Oficialii River Plate au spus că suporterul „a murit pe loc” și că o anchetă despre acest meci este în curs.

Partida a fost suspendată după 26 de minute, iar locul a fost evacuat în urma incidentului. River Plate, în prezent pe primul loc în clasament, a precizat că agenţiile de securitate şi unitatea fiscală specializată în evenimente de masă au demarat anchete.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ei au mai spus că zona va rămâne închisă timp de 24 de ore, cât timp vor fi strânse dovezi. „Serviciul medical a sosit imediat în zona incidentului, la fel ca și poliția și diverse agenții de securitate”, se arată într-un comunicat al clubului.

„Tribuna Sivori Alta era la 90% din capacitate. La momentul căderii nu a existat nicio intervenție a terților. De asemenea, s-a verificat că nu a existat situație de violență în tribună la meci sau în jurul acesteia”.

Ulterior, clubul l-a numit pe fan Pablo Marcelo Serrano și a spus că a fost o „zi de profundă tristețe”, în timp ce liga a spus că împărtășește „durerea și suferința familiei și a prietenilor”.

Citește și: