• Rusoaica Yana Sizikova este suspectată că ar fi aranjat un meci de dublu de la Roland Garros 2020.
  • Jucătoarea din Rusia a fost reținută de Poliția pariziană.
  • Rusoaica a participat și în ediția 2021 a French Open.

Presa franceză a anuțat că jucătoarea Yana Sizikova (26 de ani/Rusia) a fost arestată de poliție, joi, la Roland Garros. Jucătoarea din Rusia ar fi implicată în mafia pariurilor, fiind acuzată că a aranjat un meci de dublu în cadrul ediției precedente a turneului de Mare Șlem de la Paris, potrivit rmcsport.com. Este vorba despre partida de dublu dintre Patricia Ţig/Andreea Mitu (România) şi Madison Brengle/Yana Sizikova (SUA/Rusia).

Sizikova e acuzată de blat, după ce a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea ușor de returnat în timpul meciului cu cele două românce. Procurorii susţin că a existat un aranjament la pariuri, după ce s-ar fi pariat sume uriaşe în game-ul al cincilea din actul secund al meciului Mitu/Țig – Sizikova/Brengle. Cercetările au fost efectuate de Serviciul central pentru curse şi jocuri de noroc (SCCJ). 

Tot joi, Yana Sizikova a fost eliminată, alături de Ekaterina Alexandrova (Rusia), de la Roland Garros 2021, după ce a pierdut meciul de „dublu” din runda inaugurală a competiției, în fața australiencelor Ajla Tomljanovic și Storm Sanders (scor 1-6, 1-6).

Imediat după joc, tenismena din Rusia a fost arestată chiar pe coridoarele arenei.