• Aryna Sabalenka a intrat în posesia primului ei Grand Slam la simplu din carieră.
  • Jucătoarea din Belarus a învins-o pe Elena Rybakina în finala feminină de la Australian Open 2023.
  • Succesul de la Australian Open îi va aduce Arynei Sabalenka un cec în valoare de aproximativ două milioane de euro.

Aryna Sabalenka a intrat sâmbătă în posesia primului ei Grand Slam la simplu din carieră.

Jucătoarea din Belarus, care începând de luni va reveni pe locul doi în clasamentul WTA, a învins-o pe Elena Rybakina în finala feminină de la Australian Open 2023, potrivit NYT.

4-6, 6-3, 6-4 este scorul cu care sportiva în vârstă de 24 de ani s-a impus pe arena Rod Laver, la capătul unei finale care a durat două ore și 27 de minute.

Sabalenka și Rybakina, aflate la cea de-a patra confruntare directă – toate câștigate de bielorusă, au oferit o finală superbă, cu un nivel de joc foarte ridicat și lovituri spectaculoase.

Campioana de anul trecut de la Wimbledon, care la începutul săptămânii următoare va intra în premieră în Top 10 WTA, și-a controlat mai bine emoțiile în primul set, pe care l-a adjudecat după doar 35 de minute.

Aryna Sabalenka, aflată la prima finală de Grand Slam la simplu din carieră, a trecut însă la controlul jocului începând din setul secund și, profitând de loviturile puternice din repertoriu (51 de lovituri câștigătoare și 17 ași), a surclasat-o pe adversara ei mai tânără cu un an.

Succesul de la Australian Open îi va aduce Arynei Sabalenka un cec în valoare de aproximativ două milioane de euro.

De partea cealaltă, Elena Rybakina va fi recompensată cu puțin peste un milion de euro.