• Fosta vedetă Top Gear, Ken Block, a murit la vârsta de 55 de ani, în urma unui accident cu snowmobilul.
  • Biroul șerifului a declarat că, Ken cobora o pantă abruptă când snowmobilul s-a răsturnat și a aterizat peste el.
  • Acesta a fost declarat decedat la fața locului din cauza rănilor suferite în accident.

Fosta vedetă Top Gear, Ken Block, a murit la vârsta de 55 de ani, în urma unui accident cu snowmobilul. Echipa lui Block, Honnigan Racing Division, a împărtășit vestea morții sale spunând că ne va lipsi incredibil de mult”.

Cu mare regret putem confirma că Ken Block a murit astăzi într-un accident de snowmobile”, se arată într-o declarație postată pe Instagram. Ken a fost un vizionar, un pionier și o idol. Și, cel mai important, un tată și un soț. Ne va fi incredibil de dor de el. Vă rugăm să respectați intimitatea familiei în acest moment, în timp ce suferă.”

Biroul șerifului din comitatul Wasatch, care a răspuns la fața locului, a emis, de asemenea, o declarație la scurt timp după aceea. Biroul șerifului a declarat că, Ken cobora o pantă abruptă când snowmobilul s-a răsturnat și a aterizat peste el, scrie The Mirror.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN

Pe 2 ianuarie 2023, în jurul orei 14:00, Centrul 911 din Wasatch County a primit un apel care raporta un accident cu snowmobilul în zona Mill Hollow”, se arată în comunicat. Search and Rescue, împreună cu forțele de ordine de la biroul șerifului din comitatul Wasatch, Utah State Parks și US Forest Service au răspuns. Șoferul, Kenneth Block, un bărbat în vârstă de 55 de ani din Park City, Utah, cobora cu snowmobilul pe o pantă abruptă când snowmobilul s-a răsturnat, aterizând peste el. A fost declarat decedat la fața locului din cauza rănilor suferite în accident. Block mergea cu un grup, dar era singur când s-a produs accidentul. Biroul medicului legist de stat va stabili cauza oficială a decesului. Suntem întristați să aflăm de pierderea lui Kenneth și inimile noastre sunt alături de familia și prietenii săi atât de profund afectați. Le mulțumim tuturor primilor noștri respondenți pentru serviciile lor continue.”

Block a lăsat în urmă soția sa, Lucy, și trei copii. Regretatul star al sporturilor de acțiune a început să facă raliuri în SUA natale în 2005, inițial în seria Rally America. În decurs de doi ani, a început să participe în Campionatul Mondial de Raliuri, până când a semnat un contract cu Ford pentru a conduce în cadrul echipei Monster World Rally Team, cunoscută inițial sub numele de Monster World Rally Team.


Asocierea sa cu Ford l-a determinat pe Block să concureze în Campionatul Global de Rallycross cu echipa, care a fost redenumită Hoonigan Racing Division în 2012. Block a terminat pe locul al doilea în Campionatul Global de Rallycross în 2015, înainte de a trece la Campionatul Mondial de Rallycross FIA în anul următor. Mai recent, a continuat să concureze în raliul american, pierzând la limită titlul în 2022 în fața lui Brandon Semenuk.

Au început să se adune omagii. Takamoto Katsuta, pilot la Red Bull, a scris: Nu-mi vine să cred știrile de astăzi. Un mare respect pentru ceea ce ai făcut pentru motorsportul din întreaga lume. Odihnește-te în pace Ken”.

Pilotul de mașini de raliu Karen Salvaggio a scris și ea pe Twitter: Nu-mi vine să cred că te-ai dus. Într-o clipă. O legendă, un tată și un soț. Ne vei lipsi foarte mult”. Între timp, fotograful Auditya Venkatesh a adăugat: Ce pierdere. Îți mulțumim că ai adus un sentiment de viteză și emoție unei întregi generații #KenBlock”. Starul sportiv a împărtășit fotografii ale colecției sale de snowmobile pe rețelele de socializare cu doar câteva zile înainte de moartea sa tragică.