• Paul Georgescu a traversat înot Strâmtoarea Gibraltar, una dintre cele mai dificile din lume, devenind primul român care realizează această perfomanţă fără costum de protecţie.
  • Sportivula obţinut, de asemenea, cel mai bun timp dintre românii care au traversat această strâmtoare, încheind cei 16 kilometri dintre Spania şi Maroc în 3 ore şi 46 minute.
  • În 2012, Călin Chiprianov şi Nicolae Leţ erau primii români care traversau strâmtoarea în 4 ore şi 44 de minute, dar cu costum de neopren.

Sportivul Paul Georgescu a traversat înot Strâmtoarea Gibraltar, una dintre cele mai dificile din lume, devenind primul român care realizează această perfomanţă fără costum de protecţie.

Fostul campion naţional la polo a obţinut, de asemenea, cel mai bun timp dintre românii care au traversat această strâmtoare, încheind cei 16 kilometri dintre Spania şi Maroc în 3 ore şi 46 minute.

În 2012, Călin Chiprianov şi Nicolae Leţ erau primii români care traversau strâmtoarea în 4 ore şi 44 de minute, dar cu costum de neopren.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Pentru Georgescu aceasta a fost a doua tentativă de a traversa Strâmtoarea Gibraltar după cea din octombrie anul trecut.

Paul Georgescu a traversat Strâmtoarea Gibraltar

,,După ce în octombrie anul trecut am fost opriţi din cauza ceţii, iată că, în sfârşit, am dus la capăt şi această traversare. Pentru mine a fost un eveniment special pentru că am înotat alături de oameni frumoşi şi deosebiţi: Şerban Fraţilă, de care mă leagă o prietenie îndelungată fiind fost jucător de polo, Kate Steels, o prietenă şi o înotătoare extraordinară şi Fiona Cullinane, cea mai tânără înotătoare care a reuşit să traverseze cel mai dificil canal din lume – Canalul Nordic. Cu o asemenea echipă şi mai ales cu o asemenea energie pozitivă orice este posibil” , a declarat sportivul.

Gibraltar a fost a cincea strâmtoare din proiectul Ocean’s Seven traversată înot de Paul Georgescu după Catalina Strait Los Angeles, Molokai Strait Hawaii, English Channel şi Canalul Nordic. Proiectul său mai include Tsuguru Strait-Japan şi Cooks Straits-New Zealand.

Până în prezent doar 22 de înotători din întreaga lume au reuşit să traverseze aceste 7 strâmtori, considerate cele mai dificile şi periculoase.

Citește și

Cum explică The Weeknd scenele de sex din serialul „The Idol”. Fanii le consideră „o tortură pornografică”

VIDEO. Un belgian și-a înscenat propria moarte și și-a organizat singur înmormântarea: „Am vrut să le dau o lecție”

VIDEO. Marcel Ciolacu, la învestitură: „Nu sunt perfect sau fără de păcat, pur și simplu sunt om”. Noul premier „susține eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari”