Primul turneu de Grand Slam al anului nu vine doar cu tenis de cel mai înalt nivel, ci și cu bani mulți. Iar anul ăsta, openul australian va da premii record.

Suma totală care e în joc este de 80 de milioane de dolari. E un record pentur Australian Open și o creștere cu 12,68% față de anul trecut, când au fost în joc doar 71 de milioane. De altfel, premiile în bani de la Melbourne au crescut constant de la o ediție la alta.

Valoarea premiilor de la Australian Open

  • 2021 – $80 MILIOANE
  • 2020 – $71 MILIOANE
  • 2019 – $62,5 MILIOANE
  • 2018 – $55 MILIOANE
  • 2017 – $50 MILIOANE

Cu toate acestea, Simona Halep nu va pleca acasă cu mai mulți bani dacă va câștiga. Chiar dacă au crescut premiile totale, premiile pentru cei care ajung în rundele finale au scăzut.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Astfel, câștigătorii de anul acesta de la proba de simplu vor lua acasă în total 6,41 de milioane de dolari. Cu peste două milioane mai puțin decât ar fi luat în 2020 pentru exact aceeași performanță.

Asta se întâmplă pentru că premiile pentru primele patru runde au crescut, dar premiul pentru sferturile de finală a rămas același, iar premiile pentru semifinale, finală și pentru câștigarea turneului au scăzut considerabil. Premiul pentru victoria din finală a scăzut cu o treime față de anul trecut.