• În ciuda faptului că a pierdut mai mult decât de obicei”, favoritul nr. 1 rămâne încrezător.
  • Am pierdut mai mult decât de obicei, dar asta face parte din meserie”, a declarat Nadal reporterilor la Melbourne.
  • El a vorbit despre cum ar fi putut fi ghinionist în confruntările sale recente.

Rafael Nadal nu este îngrijorat de lipsa recentă a victoriilor, în timp ce se pregătește să își apere coroana de la Australian Open cu un meci dificil în primul tur împotriva lui Jack Draper, la începutul turneului, săptămâna viitoare.

Legenda spaniolă a avut parte de o perioadă nefericită pe terenuri în ultima vreme, cu înfrângeri în fața australianului Alex de Minaur și a britanicului Cameron Norrie în United Cup, înainte de a cădea și în fața lui Hubert Hurkacz, numărul 11 mondial, într-un meci de antrenament.

Am pierdut mai mult decât de obicei, dar asta face parte din meserie”, a declarat Nadal reporterilor la Melbourne. Cred că sunt suficient de umil să accept această situație și să lucrez doar cu ceea ce am astăzi. Trebuie să construiesc din nou tot acest impuls. Trebuie să construiesc din nou această încredere în mine cu victorii. Dar este adevărat că am pierdut mai mult decât de obicei.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a șocat lumea tenisului la Aussie Open anul trecut, când a revenit după o accidentare de lungă durată și a obținut al 22-lea său turneu de Mare Șlem, după o victorie în cinci seturi în fața lui Daniil Medvedev.

Cu toate acestea, spaniolul a recunoscut că, la un an de la acel triumf memorabil, îl așteaptă un drum greu, începând cu meciul cu Draper de luni, 16 ianuarie. Probabil unul dintre cele mai dificile prime tururi posibile, fiind cap de serie”, a spus Nadal.

Tânăr, puternic, crescând foarte, foarte repede în clasament, jucând bine. O mare provocare pentru mine la început, pentru a începe turneul. Să vedem. Sunt aici doar pentru a-mi da o șansă”. În ciuda faptului că a pierdut mai mult decât de obicei”, favoritul nr. 1 rămâne încrezător, subliniind în același timp cum ar fi putut fi ghinionist în confruntările sale recente.

Apropo, nu am jucat atât de rău în primele două meciuri ale anului”, a spus el. Am pierdut împotriva a doi adversari mari. Situația mea, nu știu ce se poate întâmpla luni, dar sentimentul meu personal, fără îndoială, este mai bun acum decât acum trei săptămâni”.