Rămășițele lui Diego Maradona vor fi mutate, a decis un tribunal din Argentina. „Locul lui este alături de oameni”

Rămășițele lui Diego Maradona vor fi reînhumate într-o nouă locație, după ce planurile au fost aprobate de un tribunal din Argentina, scrie SkyNews.

Această decizie vine după ce legenda fotbalului a fost înmormântată într-un cimitir privat în urma decesului său în noiembrie 2020.

Cu toate acestea, copiii starului au anunțat anul trecut că doresc să mute rămășițele lui Maradona într-un mausoleu public, astfel încât fanii să își poată aduce personal omagiile.

Un tribunal din San Isidro, la periferia orașului Buenos Aires, a autorizat propunerile în cadrul unei audieri care a avut loc miercuri din „motive umanitare și emoționale”. Instanța a adăugat că cei cinci copii ai lui Maradona ar trebui să decidă când va avea loc mutarea.

Rămășițele lui Maradona sunt în prezent îngropate la cimitirul Jardin de Bella Vista, care se află la aproximativ 31 de mile nord-vest de capitală. Conform planurilor, trupul starului va fi mutat într-un nou mausoleu numit Memorialul M10, în cartierul de lux Puerto Madero din Buenos Aires. Locul este în prezent în construcție.

Dalma Maradona, una dintre fiicele starului, a declarat: „Am știut întotdeauna că locul său este alături de oameni, dar am înțeles, de asemenea, că toate garanțiile de securitate erau o prioritate. Ceea ce ne dorim este ca cei care îl iubesc să poată merge și să îi arate dragostea lor, să îi lase niște margarete.”

Starul, care a contribuit la câștigarea Cupei Mondiale pentru țara sa în 1986 și a condus Napoli la titlul de campion al Italiei în 1987, a murit la vârsta de 60 de ani.

Opt persoane, inclusiv medici și asistente medicale, urmează să fie judecate pentru presupusa lor responsabilitate în moartea sa din cauza unei insuficiențe cardiace.

Exit mobile version