• Întâlnirea Scoţia – Ucraina a avut loc miercuri, 1 iunie, pe stadionul „Hampden Park” din Glasgow.
  • Ucraina a învins în deplasare Scoția cu 3-1 în semifinala barajului de calificare la Campionatul Mondial.
  • Ucraina va juca finala barajului de calificare la CM 2022 cu Țara Galilor.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat victoria echipei naţionale de fotbal împotriva Scoţiei într-un meci din play-off-ul Cupei Mondiale, spunând că victoria va aduce bucurie soldaţilor care luptă împotriva Rusiei. Ucraina şi-a păstrat în viaţă visul de a ajunge la Capionatul Mondial din Qatar, învingând Scoţia cu 3-1 în primul său meci de la invazia rusă. Ucraina va înfrunta dumincă Ţara Galilor într-o finală ce va oferi câştigorei un loc în Grupa B la cupa Mondială, unde va întâlni Anglia, Statele Unite şi Iran.

„Mulţumesc băieţi! Două ore de fericire, ceva cu care nu mai suntem obişnuiţi. Bucurie pentru soldaţii noştri, bucurie pentru întreaga ţară. Cu toţii luptăm, fiecare pe propriul front. Vom continua să luptăm, vom rezista la orice, vom învinge. Pentru că noi suntem ucraineni”, a declarat Zelenski într-o postare online.

Ucraina a învins în deplasare Scoția cu 3-1 în semifinala barajului de calificare la Campionatul Mondial și mai are de trecut un singur hop pentru a ajunge în Qatar.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Este vorba despre finala în manșă unică împotriva Țării Galilor, care va stabili ultima echipă europeană calificată la Turneul Final al Campionatului Mondial. Meciul se va disputa duminică, 5 iunie, de la ora 19:00, la Cardiff.

Meciul Scoţia – Ucraina a avut loc miercuri, 1 iunie, de la ora 21:45, în semifinala restantă a barajului de calificare la turneul final al CM din Qatar, care va începe în luna noiembrie a acestui an. Ucraina va întâlni apoi Ţara Galilor la Cardiff, în finală, şi abia atunci vom cunoaşte numele echipei care va fi prezentă la Mondial.