• Ionuț Stroe, ministrul Sportului, și-a expus și el părerea referitor la episodul din meciul PSG-Başakşehir
  • Ionuț Stroe: „Astfel de comportamente trebuie condamnate cu fermitate”
  • Ionuț Stroe: „Colțescu poate ajuta la soluționarea situației”

Sunt reacții în lanț după episodul lui Colțescu cu Demba Ba. Avem un prim comentariu venit din partea președintelui Turciei la aceste presupuse acte de rasism. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și-a expus și el părerea.

Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „Este cu siguranță un eveniment nedorit, un eveniment nefericit. Mi-aș dori ca ancheta UEFA care în momentul de față se află în derulare să evidențieze faptul că exprimarea arbitrului român a fost într-adevăr una nefericită dar nu a avut o conotație negativă, mi-aș dori să fie una inofensivă sau neutră, dar nu spun în nici un caz că ar trebui să tolerăm asemenea comportamente, exprimări de genul ăsta care practic discriminează după anumite criterii. N-ar trebui să existe, nu numai în sport, ci și în viața noastră. Eu îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit, izolat, în care e implicat arbitrul Sebastian Colțescu, și vă asigur că este un caz izolat, el nu ne reprezintă pe noi românii, noi suntem o națiune tolerantă și cu siguranță nu reprezintă nici sportul românesc.”

„Astfel de comportamente trebuie condamnate cu fermitate”

Ionuț Stroe spune că nu are informații privind ancheta sau data la care aceasta se va rezolva. El subliniază importanța unui lingvist român care ar trebui să explice celor de la UEFA conotațiile limbajului lui Colțescu, dar consideră că trebuie „condamnate cu fermitate”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „Nu am informații din partea UEFA, probabil că în cursul zilei de astăzi, odată cu rejucarea meciului, vom avea o poziționare și din partea lor. Mi-aș dori să fie ajutați în această anchetă și de un lingvist român, care să explice foarte clar și limpede în detaliu ce a vrut domnul Colțescu să transmită în momentul în care a ajutat arbitrul de centru la luarea unei decizii. Eu cred că astfel de comportamente trebuie condamnate cu fermitate. Orice fel de exprimări nefericite, chiar dacă din greșeală, orice fel de declarații care pot fi considerate care pot fi considerate rasiste sau discriminatorii trebuiesc corectate imediat”

„Colțescu poate ajuta la soluționarea situației”

Totuși, ministrul Sportului consideră că arbitrul poate rezolva la soluționarea acestei situații. El speră ca această întâmplare să nu afecteze zona relațiilor internaționale cu UEFA.

Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „Nu pot să fac aprecieri până în momentul în care vom avea o decizie din partea UEFA în legătură cu acest lucru, nu cred că afectează în nici un fel zona relațiilor noastre internaționale, zona diplomatică. De altfel, cred că chiar arbitrul Sebastian Colțescu poate ajuta la soluționarea acestei situații, bineînțeles, explicând public sau corectând ceea ce din nefericire a transmis aseară și s-a auzit în transmisia în direct a meciului.”