• Ivan Patzaichin a murit, iar rețelele sociale s-au umplut de mesaje de condoleanțe.
  • Mihai Covaliu: „Campionul dintre Oameni și Omul dintre Campioni“.
  • Alina Gorghiu: „O legendă, un talent fără egal în competiții și un om frumos“.
  • Ilan Laufer: „Un campion al modestiei și al disciplinei“.
  • Costel Alexe: „Avem datoria să îi cinstim memoria și să îl păstrăm în istoria țării noastre ca model de mare român“.
  • FCSB: „Condoleanțe familiei uneia dintre figurile marcante ale istoriei sportului românesc“.

La tragica veste că Ivan Patzaichin a murit, atât lumea sportului românesc, cât și numeroase persoane publice din România au transmis un ultim mesaj marelui canotor român.

Mihai Covaliu: „Campionul dintre Oameni și Omul dintre Campioni

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a transmis un mesaj emoționant: „Ivan Patzaichin e o legendă nemuritoare a sportului românesc și mondial. Pentru noi, Ivan e Campionul dintre Oameni și Omul dintre Campioni. Ivan a fost un CampiOm, o poveste fără sfârșit a sportului românesc.

E datoria noastră să îi păstrăm vie memoria, să le spunem celor care vor veni să practice sport că totul e posibil atunci când te dăruiești, te pregătești și crezi în tine. Că poți vâsli cu inima atunci când pagaea se rupe, că trebuie să dai înainte să primești și că nu e nimic mai înălțător decât să îi ajuți pe alții să ajungă campioni. Aceasta este povestea lui Ivan, plecat din Deltă, de la Mila 23, să devină campion. Și a reușit.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Rămas bun, Ivan! Pentru noi ești nemuritor!“

Eduard Novak: „M-a inspirat în drumul către marea performanță

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, susține că Ivan Patzaichin l-a motivat în întreaga sa carieră prin exemplul său de perseverență și modestie. El a scris pe Facebook că este „nespus de trist“ după ce a aflat că Ivan Patzaichin, pe care îl consideră unul dintre idolii săi, a murit.

Unul dintre idolii mei, ca sportiv și om, care mi-a fost model și m-a inspirat în drumul către marea performanță, nu mai este de azi printre noi. Sunt nespus de trist. Ivan Patzaichin m-a motivat în întreaga mea carieră prin exemplul său de perseverență și modestie. Lumea va fi mai săracă fără el, iar noi toți, mai singuri. Rămas bun, Ivan Patzaichin! Te vom purta mereu în suflete și în amintire. Condoleanțe familiei!“, a fost mesajul ministrului.

Alina Gorghiu: „O legendă, un talent fără egal în competiții și un om frumos“

O veste foarte tristă… S-a stins din viață Ivan Patzaichin. Un lipovean care a dovedit că orice vis poate deveni realitate, indiferent de cât de greu este. Unul dintre cei mai buni sportivi pe care i-a avut România și lumea întreagă. O legendă, un talent fără egal în competiții și un om frumos, din toate punctele de vedere“, scrie Alina Gorghiu pe Facebook, alături de o fotografie cu Ivan Patzaichin din tinerețe.

Ilan Laufer: „Un campion al modestiei și al disciplinei“

„Astăzi este o zi extrem de tristă pentru România. A murit Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984. Am avut onoarea și plăcerea să îl cunosc îndeaproape în perioada în care am fost sportiv și am practicat kaiac canoe chiar la baza olimpică din Snagov, unde l-am cunoscut în calitate de antrenor al lotului olimpic.

Nu a fost doar multiplu campion olimpic, ci și un campion al modestiei și al disciplinei, calități pe care le transmitea tuturor sportivilor pe care îi pregătea.

Într-un interviu recent zicea: “Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!” Transmit, pe această cale, sincere condoleanțe familiei Patzaichin și prietenilor apropiați marelui nostru campion. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, este mesajul transmis de Ilan Laufer.

CITEȘTE ȘI Cine a fost Ivan Patzaichin – „Campionul cu pagaia ruptă”

Costel Alexe: „Avem datoria să îi cinstim memoria și să îl păstrăm în istoria țării noastre ca model de mare român“

Am aflat cu mare tristețe că Ivan Patzaichin a încetat astăzi din viață. Am avut onoarea să îl întâlnesc în mai multe rânduri pe marele campion și OM, Ivan Patzaichin. Dincolo de realizările sale extraordinare ca cel mai mare canoist român, a fost și susținător al Rezervației Delta Dunării, care a militat pentru conservarea biodiversității existente aici. În perioada mandatului de Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, am colaborat cu domnia sa și cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 pentru a sprijini proiectul ”Apele Unite ale României”, o inițiativă de a reda cetățenilor bucuria de petrece timp de calitate pe apele României. Avem datoria să îi cinstim memoria și să îl păstrăm în istoria țării noastre ca model de mare român. Dumnezeu să-l odihnească!“, scrie Costel Alexe, pe Facebook.

FCSB: „Condoleanțe familiei uneia dintre figurile marcante ale istoriei sportului românesc

FCSB își exprimă regretul pentru dispariția multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin și transmite condoleanțe familiei uneia dintre figurile marcante ale istoriei sportului românesc. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, transmite echipa de fotbal FCSB, alături de o fotografie cu Ivan Patzaichin.

Ciprian Marica: „Ce veste tristă!

„Ce veste tristă! Marele Ivan Patzaichin a trecut în neființă la 71 de ani! A fost unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Condoleanțe familiei!“, scrie Ciprian Marica pe Facebook.

CITEȘTE ȘI Mesajul transmis de Florin Cîțu la moartea canotorului Ivan Patzaichin

Voltaj: „Suntem șocați de trecerea în neființă a marelui sportiv și prieten drag, Ivan Patzaichin!

Suntem șocați de trecerea în neființă a marelui sportiv și prieten drag, Ivan Patzaichin! Dumnezeu să-l odihnească!“, scrie trupa Voltaj pe Facebook, alături de un video cu marele canotor român.

Nadia Comăneci, mesaj pentru prietenul său Ivan Patzaichin

Nadia Comăneci a transmis un mesaj pe rețelele de socializare după ce a aflat despre moartea lui Ivan Patzaichin. „RIP Dragă Ivan Patzaichin”, a scris celebra gimnastă.

Ivan Patzaichin a murit duminică la un spital din București din cauza unei boli incurabile.

„Un gigant al sportului …o legendă nemuritoare …un prieten drag…. un om minunat. RIP Dragă Ivan Patzaichin”, a scris Nadia Comăneci pe Facebook.