• Fotbalul internaţional a fost aspru lovit de coronavirus
  • Coronavirusul şterge 10 miliarde de euro din valoarea fotbaliştilor
  • Cotele jucătorilor au scăzut masiv în timpul carantinei, iar transferurile din vara asta se fac la preţ redus

Fotbalul îşi ia adio de la inflaţia din ultimii ani, când s-au plătit peste 200 de milioane de euro pentru un singur jucător. Probabil îți e cunoscut cazul lui Neymar, cumpărat de PSG de la Barcelona cu 222 de milioane de euro. Între timp, vei fi surprins să afli că a scăzut la 128 de milioane cota brazilianului şi va continua să scadă. Francezul Mbappe, cotat la 200 de milioane de euro înainte de epidemie, este cotat acum la 180 de milioane.

KPMG a făcut o analiză şi a ajuns la concluzia că fotbalul va fi mai sărac cu 10 miliarde de euro la finalul epidemiei, asta pentru că cluburile nu mai vor să plătească la fel de mult pentru transferuri. Ed Woodward, şeful Manchester United, a fost primul care a anunţat că orice speculaţie de transfer scump nu îşi mai are rostul în acest moment.

Cotele lui Jados Sancho şi Harry Kane, doua din ţintele lui Manchester United în această vară, au scăzut cu 16%, îți arată KPMG, la 127 de milioane de euro pentru Sancho, respectiv 116 milioane pentru vârful lui Tottenham.

Dacă sezoanele din principalele campionate se vor relua cu porţile închise, valoarea jucătorilor din Europa scade cu 6,6 miliarde de euro. Dacă ligile se anulează, atunci 10 miliarde de euro vor fi şterse cu buretele din fotbalul european. Campionatele din Olanda, Franţa şi Scoţia s-au anulat deja, dar restul de ligi vor să reia, măcar cu porţile închise.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN