Robert Glință, primul român campion european în probele masculine de natație. „Tricolorul” s-a calificat la JO de la Tokyo

  • Robert Glință este primul român campion european la probele masculine de natație.
  • Glință a terminat finala de 100 m spate în 52.88 secunde, un nou record național.
  • Glință s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba 100 m spate.

Robert Glință scrie istorie pentru România. Este primul român campion european la probele masculine de natație și s-a calificat la Jocurile Olimpice. La Europenele de la Budapesta a reușit să doboare recordul național la 100 de metri spate și s-a întors cu medalia de aur.

„Mă bucur foarte mult că am avut capacitatea de a executa exact așa cum mi-am propus și am dovedit-o cu un timp mult mai bun ca înainte și bineînteles medalia de aur este cireașa de pe tort”, a spus Robert Glință.

Campioană europeană și olimpică, Camelia Potec, actualul președinte al federației române de natație, spune că Robert are șanse să câștige și la Tokyo. „Într-o cursă Olimpică, într-o cursă Europeană, într-o cursă Mondială se pot întâmpla foarte multe surprize, favoriții de pe culoarul 4-5 pot pierde, pot câștiga ca în cazul meu cei de pe pe culoarul 1 sau 8”, a reacționat Camelia Potec.

Glință: „Când țintești sus, ai cele mai mari șanse să ajungi sus”

Pentru orice sportiv, motivația poate face minuni. Camelia Potec știe care este asul din mâneca lui Robert la Jocurile Olimpice: După acest titlu european a lui Robert, starea lui, motivația lui de a ajunge să-și îndeplinească visul Olimpic este mult mai puternică”.

Robert Glință: „Pentru Tokyo, eu mă antrenez cu gândul la medalia de aur pentru că știu cât de greu este, sunt mulți pretedenți la acest titlu de campion olimpic. Când țintești sus, ai cele mai mari șanse să ajungi sus”.