• Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu s-au calificat în turul al doilea la Australian Open.
  • Halep a jucat împotriva Magdalenei Frech și a învins în ambele seturi cu 6-4 și 6-3.
  • Sorana Cîrstea a câștigat două seturi identice – 6 la 2, 6 la 2 – împotriva cehoaicei Petra Kvitova, iar Irina Begu a pierdut primul set cu 6 la 2, însă ulterior a ieșit învingătoare cu un scor de 7 la 5 împotriva lui Oceane Dodin.

Româncele care s-au calificat împreună în turul al II-lea la Australian Open. Jucătoarele de tenis Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu s-au calificat marți împreună în turul al doilea la Australian Open și se alătură Gabrielei Ruse și Jaquelinei Cristian. Totodată, jucătoarea cu origini românești, Emma Răducanu și-a asigurat prima victorie din carieră la Australian Open 2022.

Halep, victorie în două seturi

Simona Halep a avut o partidă bună cu Magdalena Frech, din Polonia. Sportiva noastră a petrecut pe teren exact o oră și jumătate pentru victoria în două seturi, 6-4, 6-3. După meci, Simona a spus că se simte pregătită să ajungă în fazele superioare ale competiției.

Am încredere că există șansă pentru un rezultat mare, dar nu mă gândesc la acest lucru, pentru că nu vreau să pun presiune degeaba pe mine. O să iau zi cu zi și am așteptări doar din punct de vedere al jocului, pentru că m-am pregătit foarte bine.”, a precizat Simona Halep.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Cîrstea învinge în urma unui meci dificil

Sorana Cîrstea a avansat la rândul ei în turul al doilea al turneului de Mare Șlem de la Melbourne. Românca a trecut lejer de cehoaica Petra Kvitova, pe care a învins-o în două seturi identice, 6 la 2, 6 la 2. Totuși, după meci, Sorana a spus că din teren partida nu s-a simțit atât de ușoară.

Jocul ei îmi este destul de incomod. O jucătoare cu foarte multă forță, stângace, agresivă, care încearcă să domine. Știam că nu va fi un meci ușor, însă mă bucur de modul în care am jucat astăzi și de cum am stat concectrată.”, a explicat Sorana Cîrstea.

Răsturnare de situație în meciul dintre Begu și Dodin

Irina Begu a pierdut primul set cu 6 la 2 dupa doar 38 de minute, în meciul cu franțuzoaica Oceane Dodin. În setul al doilea, Dodin a avut trei mingi de meci pe serviciul Irinei, însă le-a pierdut, după care a pierdut și setul, cu 7 la 5. Decisivul a fost la discreția Irinei, care s-a impus cu 6 la 3. Irina știe ce are de făcut în partida din turul al doilea, împotriva Elisei (ELIZEI) Mertens.

Îmi doresc să fiu mult mai agresivă și să intru mult mai repede în meci. Știu cum joacă, ne-am întâlnit deja de două ori.”,a declarat Irina Begu.

Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse și Emma Răducanu – victorii la Australian Open 2022

De asemenea, Emma Răducanu a obținut prima sa victorie din carieră la Australian Open. Jucătoarea cu origini românești a trecut în 3 seturi de Sloane Stephens, scor 6-0, 2-6, 6-3 și va juca în runda următoare cu Danka Kovinic (98 WTA).

În turul secund al Australian Open s-au calificat și româncele Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.