• România și-a depus candidatura pentru a găzdui finala UEL din 2026 sau 2027.
  • Capitala a mai găzduit finala UEL din 2012, între Atletico Madrid și Athletic Bilbao.
  • Bucureștiul concurează cu orașe din Germania, Scoția și Turcia.

România ar putea găzdui o finală europeană în următorii ani. Primarul capitalei, Nicușor Dan, a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii Bucureștiului drept gazdă a etapei finale a Europa League.

România ar putea fi gazda finalei Europa League în 2026 sau 2027, dar calendarul depunerii candidaturii este unul strans. Dosarul trebuie depus până pe 15 noiambrie, iar Bucureștiul are alte 3 orașe contracandidate, din Germania, Scoția și Turcia.

Orasele care vor avea privilegiul de a organiza finalele din 2026 si 2027 vor fi anunțate în mai anul viitor. Avantajul României în această competiție este că a mai organizat o data finala Europa League, în 2012, când pe Arena Națională am avut o finală spaniolă, între Atletico Madrid și Athletic Bilbao.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

De asemenea, Capitala a găzduit 3 meciuri la Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, dar şi Campionatului European U21.

In dosarul candidaturii Primaria Capitalei se angajaează să renoveze Arena Naționala in urmatorii ani, pentru a se ridica la standardele impuse de UEFA.

Citește și: