• Farul a eliminat-o cu 6-4 la general pe FC Urartu, echipă din Armenia.
  • Sepsi a câștigat și returul cu CSKA Sofia cu 4-0, după ce câștigase cu 2-0 în Bulgaria.
  • CFR Cluj a fost eliminată de Adana după un gol primit în minutul 90.
  • FCSB a avut emoții cu CSKA 1948 Sofia, însă a obținut calificarea cu 4-2 la general.

România va avea trei reprezentante în turul 3 din UEFA Conference League după meciurile de aseară. Sepsi a fost singura care s-a calificat fără emoții, în timp ce fosta campioană, CFR Cluj, a pierdut dramatic calificarea în Turcia.

Cum a fost meciul campioanei Farul?

Având în vedere scorul din tur, 3-2 pentru Farul, era clar că partida de la Erevan va fi una foarte dificilă. Și acest lucru s-a adeverit rapid. Urartu a deschis scorul după doar 11 minute, pentru ca apoi să dubleze avantajul în minutul 47. Scor la care Farul era out din Europa. Apoi a intrat în scenă Alibec. Mai întâi cu centrarea de la golul de 1-2 al lui Nedelcu, pentru ca apoi să reușească o dublă pe contraatac, în minutul 57 și 90+1. Farul obține astfel calificarea și va da mai departe de Flora Tallin.

Sepsi a fost echipa care a impresionat cel mai tare. După ce câștigase acum o săptămână cu 2-0 în Bulgaria cu CSKA Sofia, acum a câștigat și pe propriul teren cu 4-0. În turul următor va avea însă o misiune mult mai dificilă împotriva lui Aktobe din Kazahstan.

Recomandări

CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII
TELEGRAM SAU SIGNAL?

CFR a avut de departe cel mai tare adversar dintre echipele românești. (VO3) Adana este antrenată de un fost mare atacant din fotbalul mondial, Patrick Kluivert, și a avut pe teren jucători care au trecut pe la cluburi mari cum ar fi Younes Belhanda sau Benjamin Stambouli. Cu toate astea, ar fi trebuit să obțină calificarea. Deși Adana a condus cu 1-0 și 2-1 la general, un moment psihologic a avut loc în minutul 68 când CFR a obținut egalarea, iar Adana a rămas cu un om în minus. Cu toate astea, CFR nu a forțat golul calificării și la o fază fixă în minutul 90 a primit golul care o trimite acasă.

Liderul din Liga 1, FCSB, care a trecut prin mari emoții cu CSKA 1948 Sofia, echipă aflată la prima participare în cupele europene. După 1-0 la Sofia, FCSB a deschis scorul prin Djokovic și aseară, însă apoi și-a privit adversarul de sus și era să plătească. CSKA a marcat după pauză 2 goluri, scor la care se mergea în prelungiri. Din fericire, același Djokovic a marcat pentru 2-2 cu o execuție superbă, iar Octavian Popescu a înscris pe final de meci un gol important pentru coeficientul României. FCSB va avea o misiunea dificilă în turul următor, cu Nordsjaelland din Danemarca.

Citește și: