• Sportivii români au obţinut cinci medalii de aur şi patru de argint la Campionatele Europene de Canotaj Under23 de la Hazewinkel (Belgia).
  • Prima medalie de aur a fost obţinută în proba de patru plus unu rame masculin (BM4+), prin echipajul compus din Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu.
  • A doua medalie de aur a fost obţinută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu şi Geanina Dumitriţa Juncanariu.

Sportivii români au obţinut cinci medalii de aur şi patru de argint la Campionatele Europene de Canotaj Under23 de la Hazewinkel (Belgia).

Prima medalie de aur a fost obţinută în proba de patru plus unu rame masculin (BM4+), prin echipajul compus din Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu. Sportivii noştri s-au impus în faţa echipajului din Italia, încheind cursa Finală cu timpul de 06:28,96.

A doua medalie de aur a fost obţinută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu şi Geanina Dumitriţa Juncanariu. Cu un timp de 06:54,19, sportivele noastre s-au impus în faţa echipajelor din Polonia şi Marea Britanie.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tot o medalie de aur au câştigat şi sportivele din barca de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş s-au impus în faţa echipajelor din Cehia şi Polonia.

Sportivii au obținut 9 medalii: 5 medalii de aur și 4 de argint

Aur şi în proba de 8+1 feminin (BW8+), pentru echipajul compus din Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitriţa Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta şi Victoria-Ştefania Petreanu. Cu un timp de 06:28,28, sportivele noastre s-au impus în faţa echipajului din Germania.

Ultima Finală a Campionatelor Europene Under 23 a venit cu a cincea medalie de aur pentru România. Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu, s-au impus în faţa echipajelor din Polonia şi Marea Britanie, cu un timp de 05:41,44.

Medalie de argint au obţinut fetele din echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria-Ştefania Petreanu.

Tot medalie de argint au obţinut sportivii din barca de dublu rame masculin (BM2-), Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu. Podiumul a fost completat de echipajele din Lituania şi Croaţia.

A treia medalie de argint pentru ţara noastră a fost câştigată în proba de patru rame masculin (BM4-), prin echipajul compus din Sebastian Timis, Ionuţ Pavel, Constantin-Emanuele Sterea şi Iliuţă-Leontin Nuţescu.

Argint au obţinut şi în proba de dublu vâsle feminin (BW2x) Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă. Podiumul a fost completat de echipajele din Grecia şi Marea Britanie.