România, cinci medalii de aur şi patru de argint Campionatele Europene de Canotaj U23

20 August 2022, Bavaria, Munich: Germany's Jakob Thordsen competes in the Men's Kayak Single 1000m Final competition, during the European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Munich. Photo: Ulrich Gamel/Kolbert-Press/dpa

Sportivii români au obţinut cinci medalii de aur şi patru de argint la Campionatele Europene de Canotaj Under23 de la Hazewinkel (Belgia).

Prima medalie de aur a fost obţinută în proba de patru plus unu rame masculin (BM4+), prin echipajul compus din Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu. Sportivii noştri s-au impus în faţa echipajului din Italia, încheind cursa Finală cu timpul de 06:28,96.

A doua medalie de aur a fost obţinută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu şi Geanina Dumitriţa Juncanariu. Cu un timp de 06:54,19, sportivele noastre s-au impus în faţa echipajelor din Polonia şi Marea Britanie.

Tot o medalie de aur au câştigat şi sportivele din barca de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş s-au impus în faţa echipajelor din Cehia şi Polonia.

Sportivii au obținut 9 medalii: 5 medalii de aur și 4 de argint

Aur şi în proba de 8+1 feminin (BW8+), pentru echipajul compus din Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitriţa Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta şi Victoria-Ştefania Petreanu. Cu un timp de 06:28,28, sportivele noastre s-au impus în faţa echipajului din Germania.

Ultima Finală a Campionatelor Europene Under 23 a venit cu a cincea medalie de aur pentru România. Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu, s-au impus în faţa echipajelor din Polonia şi Marea Britanie, cu un timp de 05:41,44.

Medalie de argint au obţinut fetele din echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria-Ştefania Petreanu.

Tot medalie de argint au obţinut sportivii din barca de dublu rame masculin (BM2-), Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu. Podiumul a fost completat de echipajele din Lituania şi Croaţia.

A treia medalie de argint pentru ţara noastră a fost câştigată în proba de patru rame masculin (BM4-), prin echipajul compus din Sebastian Timis, Ionuţ Pavel, Constantin-Emanuele Sterea şi Iliuţă-Leontin Nuţescu.

Argint au obţinut şi în proba de dublu vâsle feminin (BW2x) Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă. Podiumul a fost completat de echipajele din Grecia şi Marea Britanie.

Exit mobile version