România la Campionatul Mondial de la Belgrad: Două echipaje de canotaj s-au calificat la Jocurile Olimpice 

România se descurcă senzațional la campionatele mondiale de canotaj. Șapte echipaje s-au calificat în finalele A ale probelor lor, din 9 câte au concurat astăzi.

A fost o zi minunată pentru canotajul românesc. Echipajul de dublu rame feminin, compus din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, a dominat cursa din Semifinala A/B și s-a calificat în Finala A, reușind astfel să califice barca pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Tot locul 1 și calificare la Jocurile Olimpice de la Paris a obținut și echipajul de dublu rame masculin, compus din Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc. După o cursă cu un finish extraordinar, Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru s-au clasat pe locul 2 în semifinala probei de dublu vâsle feminin categorie ușoară și au obținut și ele calificarea în finala A și biletele pentru Paris 2024.

Sportivele din barca de patru rame feminin, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș și Magdalena Rusu și-au asigurat calificarea în Finala A, dar si la Jocurile Oimpice de anul viitor. Deși au terminat cursa pe locul al treilea, și echipajul de 4 vasle feminin s-a calificat la Jocurile Olimpice, dar și la Paris. În total, 5 echipaje au obținut astăzi biletele pentru Paris 2024.

Citește și:

Exit mobile version