• Campionatul European de fotbal e programat să se desfășoare în 12 țări.
  • EURO 2020 e programat să se desfășoare în perioada 11 iunie – 1 iulie.
  • Patru meciuri de la Campionatul European sunt programate să se joace la București.
  • Cinci persoane au murit în incendiul de la Institutul „Matei Balș”.

UEFA vine cu o nouă alternativă pentru organizarea Campionatului European. Să se țină în patru țări în loc de 12.

„Favoritele să găzduiască EURO sunt Anglia, Portugalia, Germania și Rusia. Stadionul Wembley, din Londra, ar găzdui în continuare semifinalele și finala pentru că Anglia e țara cu cea mai avansată campanie de vaccinare din Europa. Vestea proastă e că Bucureștiul nu e pe listă. Dar bineînțeles, nu e nimic bătut în cuie încă. UEFA va lua o decizie finală în aprilie”, a transmis Șerban Picu, corespondent Aleph News.

Ce înseamnă pentru România să nu mai găzduiască EURO

„Înseamnă bani pierduți. Nu doar că nu vor mai veni banii din turism pe care i-ar fi adus fanii naționalelor care ar urma să joace la București, dar avem și investiții uriașe în zadar. 150 de milioane de euro au costat cele 3 stadioane construite special în București pentru organizarea Campionatului European. Bani pe care nu ni-i dă nimeni înapoi”, a adăugat Șerban Picu.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Statul român a construit stadioane de lux, nu spitale

„Evident că prioritatea ar trebui să fie spitalele. Ce s-a întâmplat la Matei Balș e o nouă tragedie care în mod clar putea fi prevenită cu investiții. Totuși, să nu confundăm merele cu perele. Stadioanele din București nu au fost construite cu bani publici, ci cu fonduri europene. În timp ce pentru spitale, investițiile ar trebui să vină din partea statului. Lucru care nu se întâmplă. Nici nu vin bani de la stat, nici nu se accesează fonduri europene”, a conchis corespondentul Aleph News.

România ar putea pierde dreptul de a primi despăgubiri

Daily Mail scrie că Bucureștiul și Baku sunt orașele care s-au arătat cel mai puțin încântate de a organiza meciuri la EURO fără spectatori.

Dacă se retrage din organizare, România pierde dreptul de a primi despăgubiri. A cheltuit 150 de milioane de euro pe 3 stadioane de antrenament, deși nu era obligată să le facă și a produs nemuțumiri în rândul celor care consideră că fondurile putea fi folosite în alte domenii, cum este Sănătatea.

S-au făcut manifestații în care s-a strigat vrem spitale nu catedrale. Nimeni nu a strigat că nu mai vrem stadioane, deși este evident că avem prea multe. Mă gândesc la faptul ca un stadion are sens dacă în jurul lui se generează evenimente, concerte, meciuri, adunări de nu știu ce tip, conferințe… vin predicatorii. Stadionul ăla ca să trăiască trebuie să fie plin. Bucureștiul nu poate genera evenimente de anvengura asta pentru patru stadioane”, a declarat Sever Voinescu, redactor-șef Dilema Veche.