România s-a calificat cu ambele echipe naționale de rugby în șapte la Jocurile Europene din 2023

FOTO - Hepta
  • Rugbyul în șapte va debuta la jumătatea acestui an la Jocurile Europene de la Cracovia Małopolska, România urmând să participe cu ambele echipe, atât la feminin, cât şi la masculin.
  • Organizatorii au anunţat miercuri lista celor 24 de echipe naţionale calificate, câte 12 la feminin şi masculin.
  • Rugby în şapte este unul dintre cele 26 de sporturi care vor figura în programul celei de-a treia ediţii a Jocurilor Europene, care se vor desfăşura la Cracovia între 21 iunie şi 2 iulie.

Rugbyul în 7 va debuta la jumătatea acestui an la Jocurile Europene de la Cracovia Małopolska, România urmând să participe cu ambele echipe, atât la feminin, cât şi la masculin. Organizatorii au anunţat miercuri lista celor 24 de echipe naţionale calificate, câte 12 la feminin şi masculin.

Acestea sunt conduse de Marea Britanie, medaliată cu argint la rugby în şapte la debutul olimpic de la Rio 2016 şi a cărei echipă masculină şi feminină a terminat pe locul patru la Tokyo 2020.

În competiţia masculină se vor alinia la start, pe lângă echipe României şi cele ale Marii Britanii, Belgia, Cehia, Spania, Georgia, Germania, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia şi Portugalia.

În proba feminină, alături de Rommânia vor concura Marea Britanie, Belgia, Cehia, Spania, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Suedia şi Turcia.

Participanţii au fost selectaţi în urma ediţiei din 2022 a Rugby Europe Sevens Trophy and Championship Series şi ediţia 2022-2023 a World Rugby World Series, în conformitate cu sistemul de calificare olimpică pentru Paris 2024.

Medaliaţii cu aur în turneele masculin şi feminin de la Cracovia îşi vor pecetlui calificarea pentru Jocurile Olimpice de anul viitor din capitala Franţei.

Turneul de sine stătător este programat să se desfăşoare pe stadionul Henryk Reyman, terenul de acasă al echipei de fotbal Wisła Kraków şi care a găzduit anul trecut un eveniment din Rugby Europe Men’s Championship Series.

,,Rugby-ul în şapte este un sport de mare impact care combină rezistenţa, intensitatea şi îndemânarea la cel mai înalt nivel, asigurând că publicul va fi ţinut în priză pe tot parcursul competiţiei” , a promis Comitetul Olimpic European la anunţarea echipelor participante.

Rugby în şapte este unul dintre cele 26 de sporturi care vor figura în programul celei de-a treia ediţii a Jocurilor Europene, care se vor desfăşura la Cracovia şi în regiunile Małopolska şi Śląsk, între 21 iunie şi 2 iulie.