• Roundnet-ul este un sport inspirat din volei şi a apărut prima dată în America în 1989
  • Ca să joci roundnet ai nevoie de un kit, care costă între 300 şi 500 de lei, pe care îl poţi lua cu tine oriunde
  • Regulile jocului sunt simple, ai voie să atingi mingea de trei ori până să ajungă în fileu

Tu şi prietenii tăi căutaţi variante noi de a vă petrece timpul liber Roundnet-ul poate fi o soluţie.

Importat din State, acest sport a ajuns de curând şi la noi. Jocul e simplu şi se învaţă foarte repede.

Adrian Cioban, jucător roundnet: “Scorul este 7 la 5 şi conduce echipa în alb. E greu? Nu, e foarte frumos. E un joc care prinde pe toată lumea. De la mic, la mare.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Echipe de doi oameni pasează mingea alternativ între ei şi au voie la maximum trei atingeri ca să returneze mingea pe fileu.

Roundnetul se poate juca oriunde şi nu eşti condiţionat de vreme. Tot ce ai nevoie este kitul de joc, care conţine fileul rotund şi mingile. Un kit de roundnet costă între 300 şi 500 de lei.

Claudia Civar, jucătoare roundnet: “Mi se pare foarte tare jocul pentru că îmbină atât distracţia cât şi activitatea fozică. O repriză nu durează foarte mult, maximum 10 minute, dar jucăm multe reprize şi când ajung să joc durează cam trei ore şi schimbăm mult echipele.”

Claudiu Cioara, fondator roundnet.ro: “E un fel de volei, doar că în loc să dai peste fileu, dai în fileu. Se numeşte roundnet pentru că jucătorii sunt distribuiţi în jurul unei plase rotunde, fileul respectiv. Avem două variante de kit standard şi pro. Kitul standard costă 300 de lei, iar kitul pro 500 de lei. Se poate juca oriunde. Poţi să îl iei cu tine la grătar, la plajă, poţi să îl iei cu tine într-o sală de sport, oriunde.”