Sălile de sport nu sunt afectate de restricții. De ce e indicată mișcarea în această perioadă

  • Sălile de sport sunt singurele neafectate de restricţii
  • La sala de sport poţi merge doar cu rezervare
  • Fiecare persoană trebuie să aibă alocată o suprafaţă de 7 metri pătraţi
  • La intrare, clienţii trec printr-un triaj epidemiologic

Sălile de sport sunt singurele care, din 15 iunie, de când au fost deschise, nu au tresărit la fiecare decizie a autorităților. Deocamdată nu există riscul să fie închise iar.

Însă, şi aici trebuie să respecţi câteva reguli de distanţare socială şi de protecţie, ca să nu te îmbolnăveşti de Covid. În rest, ai liber la mișcare și relaxare.

Denisa stă opt ore zilnic, la birou. Lucrează în Craiova, la o firmă de comunicaţii. De trei ori pe săptămână merge la sală, la ore de kangoo jumps.

Denisa Coşoveanu, clientă sală de sport: „Am ales să vin la această sală pentru că respectă toate măsurile de distanţare, de dezinfecţie, şi încercăm să ne continuăm viaţa. În primul rând să ne păstrăm psihicul cât mai bine.”

Tot la sala de sport se relaxează şi Catrinel. Are 25 de ani. Lucrează la o companie în domeniul gazelor naturale şi, în același timp, face și un master pe profil. Seara, îşi face timp pentru o oră de step aerobic împreună cu Adina, instructoarea sa.

Catrinel, clientă sală de sport: „Fac sport pentru că e bine pentru psihicul meu.Mă ajută şi când am anumite probleme şi la muncă. După o zi aglomerată de muncă vin şi mă destresez la sport. În continuare, fetele vin pentru că au înţeles că este foarte sănătos şi foarte important să facem mişcare în perioada asta.”

Max e antrenor de fitness și e fericit că, după redeschiderea sălii, în iunie,
numărul clienţilor a ajuns la același nivel ca înainte de pandemie. Singurele diferențe sunt că tuturor clienţilor li se măsoară temperatura la intrare,
li se asigură un spaţiu de 7-10 metri pătraţi de persoană, iar într-un grup limita este de maximum 10 persoane.

Max, antrenor de fitness: „Distanţa se respectă. Totul e ok. Avem dezinfectant, măşti, unde e nevoie, la intrare în recepţie.În sală, ei bine, nu trebuie să purtăm măşti.”

În Craiova, rata de incidenţă este de aproximativ 2 cazuri la o mie de locuitori. Restaurantele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de jocuri de noroc au fost redeschise astăzi, dar funcţionează la 30% din capacitate.