• În 2018 Simona Halep a fost ținta unei caricaturi cu tentă rasistă în paginile publicației Charlie Hebdo.
  • Italienii spuneau în 2011 despre Țiriac: „La nivel internațional jucau țiganul Ilie Năstase și celălalt histrion român, Ion Țiriac.”
  • Fanii echipei Cesena l-au numit în 2012 „țigan” pe Adrian Mutu.

Simona Halep, Adrian Mutu, Ilie Năstase au în comun, în afară de succesul în sport, faptul că toți au fost victimele rasismului.

Cel mai recent incident se întâmpla în 2018. Simona Halep a fost ţinta unei caricaturi cu tentă rasistă în paginile publicației de satiră, Charlie Hebdo. Alături de caricatură, jurnaliştii de la Charlie Hebdo au scris: „O româncă a câștigat Roland Garros: „Fier vechi, fier vechi”.

În 2012, Mutu a fost și el victima rasismului. Dupa ce-a ratat un penalty în timpul meciului dintre Cesena si Udinese, Adrian Mutu a fost luat la înjurături de fanii echipei în care juca. „Tiganul, Tiganul”, se auzea acum opt ani în tribuna celor de la Cesena. Ca să-l scape de furia fanilor, antrenorul Mario Beretta l-a schimbat pe Adrian Mutu la pauză.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Iar lista continuă. Italienii au spus despre Ion Țiriac în 2011: „La nivel internațional jucau țiganul Ilie Năstase și celălalt histrion român, Ion Țiriac.”