• Simona Halep, jucătoare de tenis de renume mondial, este acuzată de a doua încălcare a reglementărilor antidoping în urma descoperirii unor nereguli în pașaportul său biologic.
  • Pașaportul biologic, un sistem de monitorizare antidoping adoptat în tenis, înregistrează parametri sanguini ai sportivilor în timp pentru a detecta potențiale încălcări ale regulilor antidoping.
  • Un grup de experți independenți a constatat discrepanțe în pașaportul biologic al Simonei Halep, ceea ce a condus la o a doua acuzație de încălcare a regulilor antidoping.

Simona Halep, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis din lume, se confruntă acum cu a doua acuzație de încălcare a reglementărilor antidoping. După ce a fost depistată pozitiv la Roxudustat în urma US Open din 2022 și suspendată din circuit, românca este acum acuzată de nereguli găsite în pașaportul său biologic.

Vestea proastă a venit vineri seara din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). Simona Halep a fost acuzată de a doua abatere, care se referă la neconcordanțe în pașaportul său biologic de sportiv.

Pașaportul biologic este un sistem de monitorizare antidoping dezvoltat de Agenția Mondială Antidoping (WADA) și adoptat în cadrul Programului antidoping pentru tenis (TADP). Acesta înregistrează diferiți parametri sanguini ai sportivilor în timp, în încercarea de a detecta eventuale încălcări ale regulilor antidoping.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

Un grup de experți independenți din cadrul pașaportului biologic a descoperit suficiente discrepanțe în cazul lui Halep, ceea ce a dus la rezultatul negativ al pașaportului și la a doua acuzație.

Nicole Sapstead, director principal pentru antidoping la ITIA, a făcut o declarație în legătură cu acest caz: „Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate la o situație deja foarte mediatizată. Încă de la începutul acestui proces, am rămas angajați să ne angajăm cu doamna Halep într-un mod empatic, eficient și în timp util. Apreciem interesul mediatic ridicat în aceste cazuri. Vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep pentru a încheia procesul cât mai rapid posibil.”

Citește și: