• Derby-ul dintre Universitatea Craiova şi FCSB se va juca cu spectatori.
  • Suporterii trebuie să păstreze biletul de la meci când se întorc acasă.
  • Pe stadion se vor respecta regulile privind distanţarea fizică.

UPDATE Meciul Universitatea Craiova – FCSB se va juca cu spectatori în tribune. Autorităţile au decis să facă o excepţie de la restricţiile anti-COVID care îi obligau pe spectatori să părăsească stadionul la pauza meciului.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că spectatorii trebuie să păstreze biletul de la meci când se întorc la domiciliu. Măsura se va aplica şi la alte partide care încep înainte de ora 21.00 atunci când intră în vigoare interdicţia de a organiza competiţii cu spectatori în tribune.

„S-a decis că persoanele pot arăta biletul de la meci şi să spună că se întorc acasă… Organele de control vor primi o informare de la MAI… Nu trebuie modificată reglementarea”, a declarat, duminică, Raed Arafat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pe stadion se vor respecta regulile privind distanţarea fizică.

„Veste excelentă înaintea duelului cu FCSB: suporterii care vor participa la derby-ul din această seară nu mai sunt nevoiţi să plece acasă la pauza meciului şi pot asista la întreaga partidă. Facem un apel către toţi suporterii noştri să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă, după finalul partidei. De asemenea, la acest meci trebuie să se respecte distanţarea socială în arenă, 30% din capacitate, conform legilor în vigoare. Pot participa doar persoanele care au schema completă de vaccinare şi cei care au trecut prin boală”, au anunţat reprezentanţii clubului Universitatea Craiova.

Participarea la evenimentele sportive este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde.

Știrea inițială

Soluţie bizară pentru a permite spectatorii la meciul dintre FCSB şi Universitatea Craiova. Meciul a fost mutat duminică la ora 20:15 şi va avea o prezenţă în tribune de maximum 30%, dar doar până la pauză.

Spectatorii vor părăsi stadionul la ora 21:00 pentru a fi respectate măsurile de combatere a pandemiei. Astfel, a doua repriză se va juca cu tribunele goale.

Participarea la evenimentele sportive este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde, respectiv cele ce sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00-21:00.

Derby-ul dintre Universitatea Craiova și FCSB se va disputa pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, începând cu ora 20:15.

Situaţia ciudată nu este totuşi unică. Şi la Australian Open şi Roland Garros o serie de meciuri au fost întrerupte pentru ca spectatorii să plece, deoarece restricţiile intrau în vigoare la ora respectivă.