• Carlos Alcaraz l-a învins pe Casper Ruud în finala US Open (6-4, 2-6, 7-6 [1], 6-3).
  • Spaniolul câştigă primul său Grand Slam şi devine, la doar 19 ani, numărul 1 mondial.
  • Carlos Alcaraz a stabilit şi un alt record. Spaniolul este jucătorul care a petrecut cel mai mult timp pe teren la un Grand Slam de la începutul măsurătorilor.

La doar 19 ani, Carlos Alcaraz nu numai că a câştigat primul său titlu de Grand Slam în faţa lui Casper Ruud (6-4, 2-6, 7-6 [1], 6-3) la US Open, dar a devenit şi numărul 1 mondial. Cel mai tânăr din era Open.

Carlos Alcaraz a stabilit şi un alt record. Spaniolul este jucătorul care a petrecut cel mai mult timp pe teren la un Grand Slam de la începutul măsurătorilor.

El a dat doar pentru scurt timp semne de oboseală în ciuda faptului că a trebuit să treacă de trei meciuri consecutive de cinci seturi pentru a ajunge la meciul pentru titlu, lucru pe care nimeni nu l-a mai făcut la New York în ultimii 30 de ani.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Alcaraz a pierdut setul al doilea şi a salvat două mingi de set în timp ce era condus cu 6-5 în setul al treilea. În tie break s-a impus 7-1.

Un break în cel de-al patrulea set a fost tot ce i-a trebuit lui Alcaraz.

Ruud, 23 de ani, este la a doua finala de Slam pierdută în acest an. El a pierdut în iunie la Roland Garros în faţa lui Rafael Nadal.