• Mirra Andreeva se bucură de un an pe cinste la Wimbledon.
  • În urmă cu câteva luni, tânăra de 16 ani era necunoscută, dar în curând ar putea deveni un nume sonor.
  • Andreeva a avut un an de succes până acum, terminând pe locul al doilea la Australian Open pentru juniori.

Mirra Andreeva se bucură de un an pe cinste la Wimbledon. În urmă cu câteva luni, tânăra de 16 ani era necunoscută, dar în curând ar putea deveni un nume sonor, mai ales dacă va continua să aibă performanțe senzaționale la Wimbledon, scrie CNN.

Aflată la doar al doilea turneu de Grand Slam și pentru a șasea oară pe terenul de iarbă, adolescenta a trecut în a doua săptămână de la Londra după o victorie strălucită în două seturi în fața Anastasiei Potapova, cap de serie numărul 22, duminică.

Rusoaica a primit aplauze călduroase din partea publicului după ce victoria cu 6-2, 7-5 i-a adus un loc în optimi, unde o va înfrunta pe americanca Madison Keys. Aflată pe locul 102 în lume, ea trebuia să se califice la Wimbledon. Ea este acum cea mai tânără jucătoare care ajunge în optimi de finală de la Coco Gauff în 2019.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Andreeva a declarat reporterilor după victorie că a fost „doar o adolescentă normală, o fată normală” și a dezvăluit, de asemenea, că încă mai are de făcut teme pentru școală. „Fac, cred, tot ceea ce fac fetele de vârsta mea. Îmi place să mă uit la unele seriale”, a spus ea. „Trebuie să îmi fac școala. Nu am de ales. Trebuie să mai sufăr încă doi ani și asta e tot”.

Andreeva a avut un an de succes până acum, terminând pe locul al doilea la Australian Open pentru juniori. Ascensiunea ei din acest an a atras atenția Netflix care filmează următorul episod al documentarului „Break Point”. Producătorii și cameramanii au urmărit-o în timpul Wimbledonului.

Citește și