• UEFA ar fi ameninţat guvernul Marii Britanii că va muta finala EURO 2020 de la Londra la Budapesta.
  • Autorităţile din Regatul Unit vor impune carantina celor 2.500 de invitaţi ai forului european.
  • Stadionul Wembley urmează să găzduiască semifinalele şi finala turneului european.

UEFA ar fi ameninițat guvernul Marii Britanii că va muta finala Campionatului European de fotbal 2020, de la Londra la Budapesta, dacă autoritățile din Regatul Unit vor impune carantina celor 2.500 de invitaţi ai forului european, informează The Times.

Cel mai așteptat meci al turneului final continental este programat pe celebrul stadion Wembley, iar miniștrii din UK discută în prezent despre o eventuală scutire de carantină pentru oficialii FIFA și UEFA. Măsura ar fi valabilă și pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţii ai deţinătorilor de drepturi TV invitaţi.

Astfel, în Regatul Unit este necesară o izolare de 10 zile pentru cei care sosesc în această țară din statele care se află pe lista galbenă sau pe cea roşie. În afară de Turcia, care se află pe lista roșie, fiecare ţară reprezentată la turneul finlal al Campionatului European se află în prezent pe lista galbenă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Avantajele din Ungaria

Dacă guvernul britanic nu va da un răspuns favorabil, atunci UEFA va muta finala EURO 2020 la Budapesta, în Ungaria.

Spre deosebire de Wembley, unde doar 50% din capacitatea arenei poate fi ocupată, Puskas Arena va avea capacitatea de a fi ocupată la capacitate maximă.

Directorul turneului final, Martin Kallen, a declarat că UEFA este în discuţii cu autorităţile britanice pentru a ridica restricţiile chiar şi pentru suporterii echipelor calificate în semifinale.

„Suntem în discuţie pentru fazele finale, în special pentru semifinale şi finală. Discutăm în fiecare zi cu autorităţile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil. Dar este prea devreme pentru a da un răspuns clar”, a explicat el.