Un băiat de șapte ani care a fost trântit la podea de 27 de ori în timpul unui antrenament de judo a murit

judo Sursa foto: Hepta
  • Un băiat de șapte ani a murit după un antrenament la judo, în Taiwan.
  • Copilul a fost trântit la podea de 27 de ori în timpul unui antrenament.
  • Băiatul a suferit o hemoragie cerebrală.

Un băiat de șapte ani care a fost trântit la podea de 27 de ori în timpul unui antrenament de judo a murit în Taiwan.

În aprilie, el a suferit o hemoragie cerebrală severă după o oră de judo în care atât colegul său de clasă, cât și antrenorul său și-au exersat aruncările pe el. Băiatul a intrat ulterior în comă și a fost supus unui tratament de susținere a vieții. Părinții săi au decis să îi retragă suportul vital după aproape 70 de zile, potrivit presei locale, citată de BBC.

Antrenorul băiatului, care are în jur de 60 de ani, a fost acuzat de agresiune fizică soldată cu răni grave și de folosirea unui minor pentru a comite o infracțiune, potrivit site-ului local de știri Taipei Times. Tehnicianul, identificat doar cu numele de familie Ho, a fost eliberat la începutul acestei luni pe o cauțiune de 100.000 de dolari taiwanezi (3.583 de dolari)

După moartea victimei, însă, procurorii vor schimba acuzația în cea de „rănire cauzată de moarte”, potrivit site-ului de știri Taiwan News.

Dacă va fi găsit vinovat, antrenorul ar putea fi condamnat la o pedeapsă de minimum șapte ani de închisoare până la închisoare pe viață, a conform raportului.

Băiatul în vârstă de șapte ani a participat la cursul de judo pe 21 aprilie sub supravegherea unchiului său, care l-ar fi filmat în timpul orei pentru a-i arăta mamei sale că judo-ul ar putea fi nepotrivit pentru el.

Antrenorul l-a acuzat pe băiat că s-a prefăcut

Înregistrarea video îl arată cum este aruncat de mai multe ori de un coleg mai mare în timpul antrenamentelor. În înregistrare se aude cum țipă, dar antrenorul său îi ordonă să se ridice și îi spune băiatului mai mare să continue să-l arunce.

În cele din urmă leșină, deși familia sa spune că antrenorul l-a acuzat că s-a prefăcut.

Există întrebări cu privire la motivul pentru care unchiul său nu l-a oprit pe antrenor, dar experții din Taiwan spun că există o noțiune de mult timp de respect și venerație pentru profesori, ceea ce înseamnă uneori acceptarea autorității acestora, indiferent de circumstanțe.

Mama băiatului a declarat reporterilor că unchiul său se simte „groaznic pentru ceea ce s-a întâmplat”. Ulterior s-a descoperit că antrenorul nu avea licență.

„Încă îmi amintesc acea dimineață când l-am dus la școală”, spusese anterior mama sa. „El s-a întors și a spus: ‘Mamă, la revedere’. Până seara, devenise așa”.

Se cer măsuri mai dure împotriva antrenorului

Marți, Spitalul Fengyuan a anunțat că nivelul tensiunii arteriale și al ritmului cardiac ale acestuia erau în scădere. După ce medicii au vorbit cu familia sa, au fost de acord să îi retragă suportul vital.

Numeroase persoane au cerut să se ia măsuri mai dure împotriva antrenorului și să se acorde despăgubiri părinților băiatului.