• Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în meciul Danemarca – Finlanda, a declarat medicul echipei daneze
  • Fotbalistul danez a căzut brusc pe teren fără ca cineva să-l lovească

Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în meciul Danemarca – Finlanda de la Euro 2020, a declarat medicul echipei daneze, relatează BBC.

Oficialii danezi au declarat că mijlocaşul este stabil, în spital şi a putut să îşi salute colegii.

Eriksen s-a prăbuşit pe teren cu puţin timp înainte de pauză, în meciul Danemarca – Finlanda, de sâmbătă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

„Era pe moarte. L-am resuscitat, a făcut stop cardiac. Cât de aproape eram de a îl pierde? Nu ştiu, dar l-am recuperat destul de repede”, a declarat Morten Boesen, medicul echipei naţionale.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani a primit îngrijiri medicale de urgenţă pe teren, ulterior fiind dus la spital.

„Starea este stabilă şi rămâne internat în spital pentru examinări suplimentare. În această dimineaţă am vorbit cu Christian, i-a salutat pe colegii săi. Echipa şi personalul echipei naţionale au primit asistenţă de criză şi vor continua să fie acolo unul pentru celălalt după incidentul de ieri. Am dori să mulţumim tuturor pentru cuvintele frumoase”, au mai declarat oficialii danezi.

Fotbalistul danez a căzut brusc pe teren fără ca cineva să-l lovească. Jucătorii care şi-au dat seama că este grav au sărit să îl ajute să nu îşi înghită limba.

Medicul Morten Boesen, care l-a ajutat pe Eriksen pe teren, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren: „Am fost chemaţi imediat ce Christian a căzut. Nu l-am văzut, dar era destul de clar că îşi pierduse cunoştinţa. Când am ajuns la el, era pe o parte, respira şi îi simţeam pulsul. Dar dintr-o dată nu s-au mai auzit bătăile inimii şi am început masajul cardiac”.