• Şi în sferturi şi în semifinale, Victor împreună cu partenerul său spaniol au dat peste adversari redutabili.
  • Victor Cornea are foarte mari şanse să fie primul sibian care intră în Top 100 ATP.
  • Anul a început perfect pentru Victor, care a câştigat deja doua turnee.

Sibianul Victor Cornea a reuşit să câştige turneul ATP Challenger 100 din Tenerife, care s-a desfasurat între 16 şi 22 ianuarie pe insula spaniolă, fiind primul titlu obínut într-un turneu ATP 100 din cariera sa.

Turneul din Tenerife este al doilea turneu consecutiv câştigat de sibian, după ce a triumfat şi în turneul de la Oeiras, Portugalia, la începutul lunii ianuarie.

Victor Cornea are foarte mari şanse să fie primul sibian care intră în Top 100 ATP. Anul a început perfect pentru Victor, care a câştigat deja doua turnee, primul alături de cehul Petr Nouza, iar al doilea în Tenerife, unde Victor l-a avut ca partener pe spaniolul Sergio Martos Gornes.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Conform noului clasament ATP actualizat pe 30 Ianuarie 2023, Victor Cornea se clasează pe locul 107 mondial la dublu, apropiindu-se tot mai tare de Top 100 mondial.

Două meciuri câştigate la super tie-break

Turneul ATP 100 din Tenerife este unul din cele mai cunoscute din Circuitul ATP Challenger, cu premii totale de 118.000 euro. În primul tur al turneului din Tenerife, cei doi au trecut de germanul Constantin Frantzen şi americanul Reese Stadler cu scorul de 6-4 6-3.

Şi în sferturi şi în semifinale, Victor împreună cu partenerul său spaniol au dat peste adversari redutabili, ambele partied fiind încheiate după super tie-break.

Cei doi au trecut în sferturi de favoriţii secunzi ai competiţiei, cuplul O`Mara / Walkow cu 7-6, 1-6 şi 10-7 în super tie-break, iar în semifinale de cuplul Liutarevich / Manafov, cu scorul de 6-7 6-4, 10-8 în super tie-break.