• Clubul de fotbal Liverpool a acceptat cu greu să cânte imnul național înainte de meci.
  • Premier League a „îndemnat cu tărie” cluburile sportive să marcheze Încoronarea Regelui Charles al III-lea.
  • Suporterii au huiduit și au scandat „Liverpool” pe toată durata imnului național.

Suporterii echipei de fotbal Liverpool au batjocorit imnul „God Save the King” în ziua încoronării regelul Charles al III-lea, cu un cor imens de huiduieli, scrie Daily Mail. Imnul național a fost cântat înaintea meciului din Premier League, dintre Liverpool și Brentford, disputat sâmbătă după-amiază pe Anfield, în contextul încoronării regelui Charles al III-lea și a reginei consort.

Echipele erau aliniate în mijlocul terenului și recitau imnul. După ce a fost confirmat că melodia va fi intonată cu câteva momente înainte de începerea meciului, huiduielile spectatorilor au și început.

Urletele au fost prezente pe întregul teren, iar imnul s-a auzit foarte slab. Între timp, jucătorii de alte naționalități au decis să nu cânte, respectând protocolul. Imediat după ce s-a terminat imnul, cântecul tradițional de pe Anfield, „You’ll Never Walk Alone”, a răsunat pe stadion.

Suporterii au adus bannere pentru a-și exprima nemulțumirile. Pe unele scria „nu este regele meu”, în timp ce alții au afișat un panou cu legendarul fost jucător și manager Kenny Dalglish, făcând referire la porecla sa tradițională de „King Kenny”. Clubul era conștient că dacă nu ar fi recitat „God Save the King” ar fi fost supus unor reacții negative la nivel național. Astfel, echipa a anunțat vineri că va accepta sugestia Premier League, care nu era obligatorie.

Suporterii lui Liverpool au respectat totuși minutul de reculegere pentru Regina Elisabeta a II-a. Clubul Liverpool plănuia să folosească meciul cu Brentford ca o oportunitate de a sărbători începutul săptămânii Eurovision în oraș și de a prezenta evenimentul.