• Novak Djokovic a câștigat lupta împotriva americanului Aleksandar Kovacevic.
  • Sârbul l-a învins pe adversarul său în trei seturi.
  • Tenismenul a făcut un gest care i-a adus un val de huiduieli.

Jucătorul de tenis sârb, Novak Djokovic, numărul 3 mondial, a obţinut luni o calificare în turul doi al turneului de la Roland Garros. Tenismenul l-a învins pe debutantul american Aleksandar Kovacevic, locul 114, în trei seturi, 6-3, 6-2, 7-6 (7/1), scrie ATP Tour.

Partida cu Kovacevic a fost marcată de un gest al lui Djokovic, care a stârnit controverse în rândul privitorilor. Tenismenul s-a bucurat și a părut prea entuziasmat după un punct câștigat. Fericirea lui a generat un ansamblu de fluierături și huiduieli.

Djokovic ar stabili un nou record dacă va reuși să obțină cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam. În runda următoare, acesta îl va întâlni pe ungurul Marton Fucsovics, locul 83 mondial.

Comentatorul englez al partidei, Simon Reed, a sărit în apărarea tenismenului. „Magnific pentru Djokovic, dar nu înțeleg de ce anumiți spectatori îl fluieră. Are tot dreptul din lume să se bucure după un astfel de punct. Bănuiesc că, deși are 22 de Grand Slamuri, nu a cucerit niciodată publicul francez pe de-a întregul, suporterii de la Paris au fost mereu înnebuniți după Rafa și Roger. Chiar și așa, este surprinzătoare reacția publicului după un asemenea punct”, a declarat Reed.

Citește și