• Roger Federer a jucat ultimul său meci din carieră la Laver Cup.
  • A fost partida cu numărul 1.750 din fabuloasa carieră a elvețianului.
  • Roger Federer a câștigat 103 turnee, dintre care 20 de Grand Slam.

Nu plânge că s-a terminat, bucură-te că a avut loc. Sunt cuvintele pe care toți fanii sportului le-au gândit azi-noapte la unul dintre cele mai emoționante momente de anul acesta. Roger Federer a servit pentru ultima dată și de acum se va dedica doar familiei sale care i-a fost alături de fiecare dată… la fel ca și aseară, desigur.

A fost meciul cu numărul 1.750 dintr-o carieră unică care a durat 24 de ani. Roger a făcut echipă cu Rafa Nadal, prietenul și rivalul său. Nadal a dat totul ca într-o finală de Roland Garros. Publicul a dat totul ca la o finală de Wimbledon.

Meciul a fost câștigat de adversari, dar acest lucru nu a schimbat nimic. A fost seara lui Federer, cea în care și-a luat rămas bun de la tenis, în lacrimi.

,,Simt.. Chiar simt că e un motiv de sărbătoare pentru mine. Am vrut să mă simt așa la final și este exact ce speram. Așa că vă mulțumesc.” , a spus Federer.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

,,Sunt doar fericit că am jucat tenis. Să petrec timpul cu prietenii mei și să închei totul aici. A fost o călătorie perfectă. Aș repeta-o.” , a conchis Roger.

Deși s-au luptat de atâtea ori pe teren, Nadal și Federer sunt extrem de apropiați.Iar lacrimile spaniolului pentru bunul său prieten fac acum înconjurul lumii.

Pentru Federer e punctul final pe terenul de tenis. Și chiar dacă recordurile lui vor pica la un moment dat, el va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai buni. Poate chiar cel mai bun. Iar cea care l-a ajutat să ajungă atât de sus a fost Mirka, soția lui.