• Scufundarea i-a luat lui David Vencl 1 minut și 54 de secunde, mai mult decât era prevăzut.
  • A scuipat puțin sânge, s-a așezat, apoi a deschis o sticlă de șampanie pentru a sărbători.
  • Vencl a intrat în Guinness World Records în 2021, după ce a înotat pe lungimea unui lac îngheţat din Cehia.

Cehul David Vencl, 40 ani, a stabilit un nou record de scufundare sub gheaţă, dintr-o singură respiraţie, după ce a coborât la 52,1 m, marţi, în adâncurile lacului Sils din Elveţia, potrivit Daily Mail și Reuters.

Vencl a intrat deja în Guinness World Records în 2021, după ce a înotat pe lungimea unui lac îngheţat din Cehia.

Pe lacul Sils, Vencl s-a scufundat printr-o copcă din gheaţă şi apoi a recuperat un autocolant de la o adâncime de 50 de metri pentru a-şi demonstra tentativa, înainte să iasă la suprafaţă prin aceeaşi gaură. A scuipat sânge, s-a aşezat pentru un minut şi apoi a deschis o sticlă de şampanie. O examinare ulterioară la spital a confirmat că Vencl nu are vreo problemă.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Scufundarea, care a durat 1 minut şi 54 de secunde, a avut loc la o temperatură între 1 şi 4 grade Celsius.

S-a cam bucurat de această plonjare, dar a recunoscut că era puţin mai nervos decât de obicei şi a avut nişte probleme cu respiraţia. Nu este ceva dificil pentru el să fie în apă rece … Lipsa oxigenului este ceva normal pentru el. Dar acum a fost complet diferit, pentru că este foarte greu să lucrezi cu presiunea din urechile tale în apă rece. Când combini toate aceste trei lucruri: apă rece, lipsă de oxigen şi lucrul sub presiune, rezultă ceva foarte unic” , a declarat promotorul lui Vencl, Pavel Kalous, confrom Reuters.

FOTO – Insagram