Miercuri, 28 iulie 2020, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde româncele au stabilit și un nou record olimpic la dublu vâsle feminin.

Româncele au finalizat cursa de 2000 de metri în 6 minute, 41 de secunde și 3 sutimi, cel mai bun timp în această probă.

Viorel Talapan, dublu medaliat olimpic: „Am avut emoții pentru că la noi în canotaj nu te numești câștigător până nu treci linia de final. Sincer să fiu, emoțiile sunt mult mai mari… am avut privilegiul să lucrez cu Simona și nu numai cu Simona. Acești copii provin din Centrul Olimpic de la Snagov. Pentru mine, ca profesor, mândrie mai mare decât să-i văd la Jocurile Olimpice… este tot ce se poate spune”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Spre fericirea noastră, noi ca Federație Română de Canotaj, avem tradiția de a ne face treaba cu stoicism, am bucurat românii pentru că am cucerit medalii. Este vorba despre muncă și perseverență, iar rezultatele s-au văzut doar la aceste ediții mari”, a mai spus Viorel Talapan.

„M-aș bucura din suflet ca sportivii dedicați să facă tot posibilul să-și apere culorile. Sa facă tot ce pot ei, pentru ei. Am intrat în primele 16 națiuni, lucru fantastic pentru noi. Noi tot timpul am știut să renaștem din propria cenușă”, a conchis Viorel Talapan.