• WTA lucrează în continuare pentru a găsi o rezolvare la impasul cu China în problema Peng Shuai.
  • Peng, care se retrăsese deja efectiv din tenisul profesionist, şi-a făcut o apariţie la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing în februarie şi a negat că a acuzat pe cineva de agresiune sexuală.
  • WTA şi-a păstrat solicitarea de a se face o investigaţie oficială a acuzaţiilor lui Peng şi de a avea ocazia de a se întâlni cu ea în privat pentru a discuta situaţia.

WTA, organizaţia ce guvernează circuitul feminin profesionist de tenis, lucrează în continuare pentru a găsi o rezolvare la impasul cu China în problema Peng Shuai. WTA nu se va întoarce în țară anul acesta, a declarat şeful circuitului, Steve Simon, citat de Reuters.

Situaţia lui lui Peng, fostă numărul unu mondial la dublu, a devenit un motiv de îngrijorare pentru WTA după ce aceasta a postat un mesaj pe reţelele de socializare, în noiembrie anul trecut, în care îl acuza pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli de agresiune sexuală.

Mesajul a fost ulterior eliminat, iar Peng a dispărut din atenţia publicului timp de trei săptămâni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În luna următoare, WTA a suspendat toate turneele sale din China, o decizie care se aşteaptă să coste circuitul feminin de elită sute de milioane de dolari în materie de difuzare şi sponsorizare.

Rămânem dedicaţi să găsim o rezolvare a acestei situaţii„, a declarat Simon pentru The Tennis Podcast.

Vrem să găsim o rezoluţie cu care Peng să se simtă confortabil, cu care guvernul chinez să se simtă confortabil şi cu care noi să ne simţim confortabil.

WTA și-a suspendat activitățile în China pe tot parcursul anului

Nu este vorba de a ne îndepărta de China. Ne-am suspendat operaţiunile acolo în acest moment. Vom continua să facem acest lucru până când vom ajunge la o rezoluţie.

Vom rămâne hotărâţi. Sperăm să ne întoarcem acolo în 2023 cu rezoluţia care să arate că s-au făcut progrese în acest loc. Este o victorie pentru lume dacă putem realiza acest lucru.

Peng, care se retrăsese deja efectiv din tenisul profesionist, şi-a făcut o apariţie la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing în februarie şi a negat că a acuzat pe cineva de agresiune sexuală, adăugând că ea însăşi a şters postarea de pe reţelele de socializare.

Cu toate acestea, WTA şi-a păstrat solicitarea de a se face o investigaţie oficială a acuzaţiilor lui Peng şi de a avea ocazia de a se întâlni cu ea în privat pentru a discuta situaţia.

Nu am avut nicio comunicare recentă cu Peng şi nici lumea nu a văzut-o pe Peng de la Jocurile Olimpice„, a declarat Simon

Nu cred că vei face schimbări în această lume dacă te îndepărtezi de probleme. Trebuie să creezi schimbarea.

S-ar putea să nu fie tot ceea ce ne dorim. Dar trebuie să găsim o soluţie care să găsească acel echilibru care să ne permită să ne întoarcem şi să vedem progrese în zonă.”

WTA nu şi-a anunţat deocammdată calendarul 2022 pentru evenimentele de după Grand Slamul US Open din septembrie, dar Simon a declarat că organismul de conducere va anunţa un program de toamnă „destul de solid” în următoarele două sau trei săptămâni.

Deşi au existat semne de colaborare între circuitul ATP şi WTA de la începutul pandemiei COVID-19, circuitul masculin nu şi-a retras prezenţa din China şi va găzdui patru turnee în această ţară în acest sezon.

Simon a declarat că respectă poziţia ATP.

„Diferenţa în cazul lor este că… nu au un membru care să fie afectat acolo„, a adăugat Simon. ,,Ei vor trebui să ia propriile decizii în acest moment. Ne-ar plăcea să avem sprijinul lor referitor la ceea ce susţinem acolo? Absolut. Dar nu încercăm să le influenţăm decizia în niciun fel, trebuie să fie a lor.