• Crampele menstruale au terminat brusc visul copilului minune al tenisului din China, Zheng Qinwen, la Roland Garros.
  • Nu doar Simona Halep a avut probleme bizare la Roland Garros, abandonând meciul în urma unui atac de panică. Zheng Qinwen, copilul minune al tenisului feminin din China, a pierdut pe fondul problemelor cauzate de menstruație.
  • Adolescenta chineză Zheng Qinwen a suferit de crampe menstruale, în timpul partidei pierdute în fața polonezei Iga Swiatek în runda a patra de la Openul Francez, după un set câștigat.

Crampele menstruale au terminat brusc visul copilului minune al tenisului din China, Zheng Qinwen, la Roland Garros.

Zheng, în vârstă de 19 ani, se afla pe drumul cel bun după ce a câștigat primul set în tiebreak, înainte ca Swiatek să preia controlul pentru a câștiga cu 6-7(5) 6-0 6-2 pentru a 32-a victorie consecutivă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Zheng a spus că nu a avut nicio durere în timpul setului de deschidere, dar și-a luat o pauză medicală la 3-0 în al doilea, avânv nevoie să meargă la vestiar, după care a revenit cu coapsa dreaptă bandajată.

Da, piciorul m-a durut. În comparație cu stomacul, a fost ușor… Nu pot să joc tenis, m-a durut prea tare stomacul„, a declarat Zheng reporterilor.

„Sunt doar probleme de fete, să știi. Prima zi este întotdeauna atât de grea și apoi trebuie să fac sport și mereu am atât de multă durere în prima zi. Și nu aș putea merge împotriva firii mele.

Mi-aș dori să pot fi un bărbat pe teren, dar nu pot în acel moment… Chiar îmi doresc să pot fi un bărbat, să nu trebuiască să sufăr din cauza asta”, a completat sportiva, potrivit CNN.

Zheng, care și-a făcut debutul în Grand Slam la Australian Open anul acesta, a spus că a făcut tot posibilul să concureze.

Dacă nu aveam dureri de stomac, cred că puteam să mă bucur mai mult, să alerg mai bine și să lovesc mai tare, să depun mai mult efort pe teren. Păcat că nu am putut da ceea ce vreau să dau astăzi. Vreau doar ca data viitoare când joc împotriva ei, să fiu într-o formă perfectă”, a concluzionat sportiva.

Problema ridicată de Zheng este una extrem de importantă, dar care nu este dezbătută îndeajuns în lumea tenisului feminin. Deseori, fanii nu își explică de ce favorita intrată pe teren pierde un meci fără drept de apel, însă cazul Zheng este una din explicații. Într-un alt meci bizar de la Roland Garros, favorita Jill Teichmann a fost spulberată de Sloane Stephens, inexplicabil, cu 2-6, 0-6, după ce începuse în forță cu 2-0. În setul secund, Teichmann a câștigat un singur punct, 15-40, în primele 5 game-uri, adjudecate de Stephens cu 40-0, ridicând mari semne de întrebare în rândul celor care au urmărit partida.