• Animalele sălbatice își părăsesc habitatul și încep să migreze haotic din cauza zgomotului.
  • Cele domestice caută un adăpost mai sigur, chiar dacă se află într-o locuință.
  • Zgomotele de petarde pot duce chiar la moartea animalului de companie.

Artificiile care luminează cerul la cumpăna dintre ani nu doar că poluează mediul, ci pot duce la vătămarea sau chiar la moartea animalelor. Nu doar păsările se simt amenințate, ci și viețuitoarele terestre, informează Agenția Națională pentru Protecția Mediului. De exemplu, animalele sălbatice își părăsesc habitatul și încep să migreze haotic din cauza zgomotului, iar cele domestice caută un adăpost mai sigur, chiar dacă se află într-o locuință.

„Am pisici și un cățel. Pisicile, fiind de apartament, au acces doar la interior, nu am observat reacții la ele, însă, cățelul este mai sperios și este o provocare în perioada aceasta să fiu mai atentă la nevoile lui. Colindătorii, urătorii, toți îi provoacă un stres destul de mare. Anul acesta, fiind primul revelion în oraș, va trebui să fiu atentă și să îmi fac programul astfel încât, prioritatea este siguranța lui. E mai complicat pentru animăluțele de pe străzi, care acolo locuiesc și sunt bombardate tot timpul de astfel de bubuituri”, a explicat Eugenia Fărăuanu, proprietar de animale domestice, la Aleph News.

Zgomotele de petarde pot duce chiar la moartea animalului de companie. În pericol și mai mare sunt animalele străzii, de care nu are nimeni grijă în această perioadă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și