- Cercetătorii estimează că în univers există 50 de sextilioane de alte planete locuibile precum Pământul.
- Dovezile furnizate de noi telescoape și sonde spațiale puternice din propriul nostru sistem solar au arătat că „apa este mai răspândită decât se credea, iar elementele organice care stau la baza vieții sunt abundente”.
- Astronomii de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă susțin că numai în Calea Lactee există aproximativ 100 de miliarde de planete asemănătoare Pământului care ar putea fi locuite.
Cercetătorii estimează că în univers există 50 de sextilioane de alte planete locuibile precum Pământul.
Dovezile furnizate de noi telescoape și sonde spațiale puternice din propriul nostru sistem solar au arătat că „apa este mai răspândită decât se credea, iar elementele organice care stau la baza vieții sunt abundente”.
Astronomii de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă susțin că numai în Calea Lactee există aproximativ 100 de miliarde de planete asemănătoare Pământului care ar putea fi locuite.
Astronomii de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă susțin că numai în Calea Lactee există aproximativ 100 de miliarde de planete asemănătoare Pământului care ar putea fi locuite.
Chuck a declarat pentru revista Forbes: „Înmulțit cu cele peste 500 de miliarde de galaxii din univers, se estimează că există în jur de 50 de sextilioane de planete locuibile. Bineînțeles că formele de viață ar putea evolua potențial fără ecosisteme terestre ar schimba exponențial această estimare la un număr și mai mare.”
În ciuda volumului vast de mini-Pământuri, Chuck, care ține cursuri despre tehnologia de securitate internă în SUA, a declarat că poate nu este surprinzător faptul că oamenii nu au găsit încă o dovadă de fier turnat a vieții extraterestre.
Pământul este „o civilizație atât de tânără, care a descoperit electricitatea abia într-o epocă recentă”. Suntem abia în pragul explorării și nu ar trebui să ne așteptăm să știm ceea ce nu știm încă”, a spus el.
„Adevărata căutare a omului pentru stele abia a început. Unii oameni de știință estimează acum că am putea avea un contact cu extratereștrii în următoarele câteva decenii.”
El a adăugat: „Ceea ce ieri era science-fiction este acum realitatea de astăzi. Dacă vom descoperi viață în altă parte, acest lucru va avea cu siguranță un impact asupra sistemelor noastre de credință, a religiilor și a culturii. Contactul ar putea provoca panică și confuzie, sau ar putea servi la unificarea oamenilor ca specie. Acest lucru rămâne de văzut, dar este discutat deschis.”
Potrivit revistei ExtremeTech, cea mai apropiată planetă „probabil locuibilă” este Tau Ceti, care se află la 11,9 ani lumină de Pământ. Pentru a ajunge acolo ar fi nevoie de 51.000 de ani pentru cea mai rapidă navă spațială din toate timpurile’ Helios II – care a călătorit cu 43 de mile pe secundă.